Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix dropt op bloedstollende oorlogsfilm over eerste nederlaag van Hitler

netflix oorlogsfilm narvik

Netflix komt op 23 januari met Narvik, een spectaculaire oorlogsfilm over de eerste nederlaag van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als de we trailer moeten geloven belooft het een steengoede film te worden.

netflix oorlogsfilm narvik

Netflix

De film focust zich op het Noorse havenstadje Narvik. In de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog was deze stad een belangrijk doelwit voor de Duitsers. De haven van Narvik kon namelijk gebruikt worden om ijzererts te verschepen vanuit Zweden, iets wat Hitler nodig had voor de productie van wapens en ander oorlogsmateriaal.

Narvik

Toen de Duitsers in 1940 Noorwegen overnamen, was de stad een belangrijk punt. Churchill wilde alles doen om te voorkomen dat de haven in handen van de Duitsers zou vallen. Dit werd een grote veldslag, waarbij Hitler zijn eerste nederlaag meemaakte tijdens de Tweede Wereldoorlog: in 62 dagen werden 64 schepen gezonken en 86 vliegtuigen neergeschoten. 8.500 soldaten sneuvelden tijdens de veldslag, waarbij het lokale klimaat een belangrijke rol speelde. De inwoners van Narvik zaten opgesloten tussen twee fronten.

Trailer

Nu is er dus eindelijk een oorlogsfilm over deze cruciale gebeurtenis. “Een onderbelicht hoofdstuk in de oorlogsgeschiedenis van Noorwegen krijgt eindelijk het format dat het verdient,” aldus de producenten. “En hopelijk ook een plek in het gemeenschappelijke, nationaal bewustzijn.” De film is vanaf 23 januari op Netflix te zien.

Bekijk de trailer van de bloedstollende oorlogsfilm Narvik hieronder:

Check ook: NETFLIX’S THE IMPOSTER-KIJKERS ZIJN ‘VERONTRUST’ OVER HET BIZARRE WAARGEBEURDE VERHAAL

Bron: Manners
Beeld: Netflix

You May Also Like