Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Neemt Volkswagen na bijna 50 jaar afscheid van de Golf?

volkswagen golf

Het is een bekend beeld in de samenleving: een Volkswagen Golf. Het is eerder regel dan uitzondering dat iedereen een keer deze auto in zijn of haar bezit heeft. Toch komt daar misschien een eind aan. Volkswagen zou namelijk na bijna 50 jaar afscheid willen nemen van de Golf.

volkswagen golf

Volkswagen Golf

Het eerste model van de Volkswagen Golf kwam uit in 1974, maar misschien dat er binnenkort een eind komt aan de productie van de Volkswagen Golf-auto’s. Dat zou betekent dat het merk bij de achtste generatie stopt. Thomas Schäfer, hoofd van Volkswagen, laat in Welt Am Sonntag weten dat hij niet weet of er nog een negende generatie komt: “Over twaalf maanden weten we meer”, zegt hij.

volkswagen golf

Milieueisen

Het goede nieuws is dat Volkswagen wel bezig is met een upgrade van de achtste generatie. Maar of er daarna nog een negende generatie komt, is een goede vraag. Het wordt de fabrikant erg moeilijk gemaakt door de regelgeving van de EU. Doordat auto’s met een brandstofmotor steeds minder stoffen mogen uitstoten om aan de milieueisen te voldoen, zijn auto’s al een stuk duurder. Vanaf 2025 komen er nog strengere regels op tafel, met de naam ‘Euro 7’. Dit betekent dat de prijs van zulke auto’s kan oplopen tot een meerprijs van 3.000 tot 5.000 euro.

Toekomst

Het is dus nog maar sterk te vraag of jij over een paar jaar in een nieuwe generatie van de Volkswagen Golf rijdt. Geniet er nog maar van zolang het kan.

volkswagen golf

Bron: Manners
Beeld: Unsplash

You May Also Like