Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Nederlandse overheid veilt privéjet met dubieus verleden

privéjet
Beeld: Domeinen Roerende Zaken

Wilde je al altijd een privéjet, dan is dit blijkbaar je kans. De Nederlandse overheid zal via openbare veiling deze bedenkelijke privéjet verpatsen. De Koninklijke Luchtmacht wil namelijk al sinds 2014 af van de privéjet.

In 1995 aangeschaft

De tweedehands privéjet werd in 1995 aangeschaft voor 19,5 miljoen euro en had toen al mankementen. Geen wonder dat ze het vliegtuig al na aankoop meerdere keren in de hangaar moesten laten. Maar in 2019 besloot minister van Defensie Ank Bijleveld de jet toch op reis te brengen, hij was toen genootzaak langer van de Azoren te genieten na een technisch mankement aan de jet. Het nu eindelijk zo ver dat de Koninklijke Luchtmacht gedag zegt aan de privéjet.

privéjet

De veiling loopt tot 29 mei

De privéjet heeft plaats voor nog tien andere. Daarnaast heeft het een snelheid van bijna 1.000 kilometer per uur, je kunt dus snel bij je plaats van bestemming aankomen, voordat de mankementen zichzelf beginnen te tonen. De veiling loopt tot 29 mei, dus je hebt nog enkele dagen de kans. Er is echter nog geen richtprijs voor biedingen. Volgens een woordvoerder van Domeinen Roerende Zaken is dit zo, “omdat dit niet in het belang van de verkoop van het vliegtuig is”.

privéjet

Check ook: DIT ZIJN DE DUURSTE PRIVÉJETS TER WERELD

Bron: Manners

Beeld: Domeinen Roerende Zaken

You May Also Like