Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Indrukwekkende oorlogsfilm over Anne Frank best bekeken Netflix-film

Anne Frank film

Er bestaan erg veel oorlogsfilms, maar deze oorlogsfilm is net een tikkeltje anders dan de rest. De film Mijn Beste Vriendin Anne Frank geeft een klein inkijkje in de vriendschap Anne Frank en Hannah Goslar. Sinds deze week staat de film ook op Netflix en die wordt goed ontvangen: het is inmiddels de best bekeken film van het moment.

Mijn beste vriendin Anne Frank

Geen urenlange schietpartijen of pure actie, nee: Mijn Beste Vriendin Anne Frank heeft een heel andere insteek dan ieder andere oorlogsfilm die we kennen. De film draait om de vriendschap tussen Anne Frank (gespeeld door Aiko Beemsterboer, bekend van o.a. de serie Oogappels) en Hannah Goslar. We zien hoe de vriendschap tussen de twee ontvouwt, wanneer de Tweede Wereldoorlog aanbreekt, maar ook het hartverscheurende moment dat de twee weer bij elkaar komen als ze toevallig in hetzelfde concentratiekamp terechtkomen. Niet de reünie van hun dromen, maar de band tussen de twee meisjes is niet te breken.

Best bekeken film op Netflix

Hoewel de film in Nederland niet heel goede recensies krijgt, doet de film het op Netflix in ieder geval wel goed. Het is één van de best bekeken films van het moment. De series The Sinner, Manifest, All of Us Are Dead en In From The Cold worden net iets beter bekeken.

Trailer

De vorige Nederlandse film die op Netflix kwam was ook een oorlogsfilm: De Slag om de Schelde. Ook deze film kent goede recensies en is dus – net als Mijn Beste Vriendin Anne Frank – zeker het kijken waard. Bekijk de trailer over Anne Frank en haar vriendschap hieronder: