Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Nederlands bedrijf lanceert op zonne-energie aangedreven tweezitter

Beeld: Squad mobility

Na drie jaar ontwikkeling heeft Squad Mobility officieel de SQUAD Solar City Car gelanceerd – een tweezits elektrisch aangedreven zonnevoertuig (SEV) dat binnenkort ook in ons land kan worden bestuurd zonder rijbewijs.

Specificaties in 2023

Squad Mobility is een Nederlandse startup opgericht door twee voormalige medewerkers van Lightyear, een collega-SEV-fabrikant. Het brutale karretje werd oorspronkelijk aangekondigd in 2019 als een vroege rendering die gaandeweg is geëvolueerd. Met de laatste update heeft Squad officieel zijn Solar City Car gelanceerd, waarbij specificaties en prijzen worden gedeeld voordat de leveringen in 2023 beginnen.

Solar City Car, goedkope elektrische zonne-auto, nederland
SQUAD Solar City Car

Genoeg ruimte

Het wagentje biedt ruimte aan twee lange passagiers plus bagage, in totaal 68 L laadruimte. Grote ramen zorgen voor een panoramisch uitzicht terwijl de zijdeuren afneembaar zijn voor extra luchtstroom op mooie dagen. Andere kenmerken zijn dashboardruimte voor je tas of laptop, bekerhouders, een telefoonhouder en een USB-oplader.

Solar City Car

Aandrijving

De Squad wordt aangedreven door twee achterwielmotoren van 2 kW (4 kW in totaal) die worden aangedreven door vier verwisselbare 1,6 kWh lithium-ionbatterijpakketten. Het resultaat is een compacte SEV die op alle vier de packs 100 km kan afleggen en een topsnelheid van 45 km/u kan halen. Naast regeneratief remmen en 220V opladen, kunnen de zonnepanelen op het dak van de SQUAD een extra bereik van 20 km (12,4 mijl) per dag opleveren (EU in de zomer). Met een voetafdruk van slechts 2,4 m² kun je drie Squads op één traditionele parkeerplaats plaatsen, en je kunt hem gemakkelijk tussen grotere auto’s parkeren, net als bij een bromfiets of motor. Squad Solar City Car zal te koop zijn voor slechts 6250 euro.

Squad Solar City Car cross parking left

Bron: Manners

Beeld: Squad mobility