Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Nederlander van ‘poepactie’ op Mallorca wordt bedreigd: ‘Ik overweeg te emigreren’

nederlander mallorca

Het filmpje van een Nederlandse toerist die op het Spaanse vakantie eiland Mallorca op een slapende man poepte, houdt de gemoederen flink bezig. Veel mensen zijn woedend en noemen het een ‘walgelijke actie’. De 25-jarige man wordt zelfs bedreigt, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Hard gestraft

De man zegt ‘ongelofelijk veel spijt’ van zijn daad te hebben. Op het bewuste filmpje is te zien hoe hij zijn broek uittrekt en op het hoofd van een slapende man poept. Spanjaarden zijn ontstemd over het gedrag van Nederlandse toeristen op het eiland en klagen vooral over de dronken toeristen, meldt de Spaanse media. De Nederlander geeft aan dat de stortvloed aan bedreigingen als gevolg van het circulerende filmpje hem al dagenlang wakker houdt. “Ja, ik ben de dader. En ik word nu hard gestraft.”

Vanaf 14:00 uur in de olie

“We waren sinds zaterdag op Mallorca, met zeven vrienden en ik”, vertelt de dader aan het AD. “Het was een dolle boel, elke dag drinken en feesten. Vanaf ’s middags 14.00 uur waren we al flink in de olie. Je kent het wel. We bevonden ons op dezelfde plek waar de slapende man lag. Iemand riep om op hem te poepen, en op dat moment leek het grappig. Dus ik deed het.” Een persoon buiten de vriendengroep filmde het hele gebeuren. “Dat wist ik niet.”

Walgelijk en vernederend

Na zijn roes uitgeslapen te hebben en uren later wakker te worden, ontdekte de ‘hoofdrolspeler’ uit het poep-filmpje dat het online was gezet en dat het veel reacties teweegbracht. Hij werd massaal veroordeeld voor zijn actie. “En terecht dat het wordt veroordeeld. Ik heb het gedaan en het is walgelijk, vernederend, vreselijk. Alles wat ze zeggen klopt, en daar wil ik verantwoordelijkheid voor nemen.”

Emigreren

Hij zegt dan ook erg geschrokken te zijn van de doodsbedreigingen die hij krijgt. “Dat mensen roepen dat ik de straat op moet worden getrokken en doodgeschoten, raakt me diep.” Sinds het incident op Mallorca is zijn leven drastisch veranderd. “Ik heb zelfs overwogen om te emigreren.”

Bron: AD.nl

You May Also Like