Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Mysterieuze UFO in Amsterdam veroorzaakt de nodige ophef

Amsterdammers maakte zich druk over een opvallend fenomeen aan de hemel: een bewegende, felle blauwe kleur. Bezorgde berichten stroomden binnen bij AT5, nieuwsgierig naar de herkomst van de cirkel die de lucht sierde. Wat aanvankelijk als een mogelijke UFO werd beschouwd, ontpopte zich echter als een meettrein van ProRail. Deze trein voerde metingen uit van de bovenleidingdikte.

Het is geen UFO.

Amsterdammers zijn niet bang uitgevallen, maar zeker wel nieuwsgierig en oplettend. “Hebben jullie enig idee wat dat blauwe in de lucht kan zijn? Het is absoluut niet de maan” Luidt het bericht dat binnen komt. Ook een andere tipgever zag het licht bewegen. “Het was geen vliegtuig en het was ook helemaal geluidloos. Op het filmpje zie je ook dat het op een rare manier beweegt.” Maar wat voor vele als een teleurstelling komt: Het is geen UFO.

In opdracht van ProRail, de spoorbeheerder, speurt een bijzondere meettrein in de nachtelijke uren over de rails. Met een opvallende blauwe lamp op het dak voert deze trein nauwkeurige metingen uit aan de bovenleiding. Scheurtjes en oneffenheden worden gedetecteerd. De bewuste keuze voor nachtelijke ritten is ingegeven door de trage snelheid en de herhaaldelijke passages over hetzelfde traject. Zelfs de lichtbundel aan de hemel bij bewolking is een opvallend fenomeen.

Check ook: Davina Michelle doet volgers verbazen met vakantievideo in bikini

Bron: Nhnieuws

You May Also Like