Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Muggen in je kamer? Zo kom je van die krengen af

Beeld: Pexels

Na een lange dag is niks lekkerder dan lekker onder de dekens kruipen en genieten van je welverdiende nachtrust. Maar wat als er telkens bij je oren wordt gezoemd. Dat herkent bijna iedereen. Dat lastige gezoen houdt je niet alleen maar wakker, het irriteert je ook heel erg. Gelukkig bestaan er diverse huismiddeltjes tegen. Hieronder vind je er een paar.

Knoflook

Muggen hebben een hekel aan knoflook. Dus als je wilt dat de muggen je niet meer lastigvallen, kan je een teentje knoflook in je kamer doen. Een andere optie is ook om een paar teentjes knoflook te persen, in water te koken en de boel in huis te spuiten.

Muggen
Beeld: Pexels

Citroenen en kruidnagel

Van citroen en kruidnagel maak je zeker heerlijke thee, maar ze kunnen ook worden gebruikt om muggen op afstand te houden. Snijd de citroen doormidden en prik de kruidnagels aan beide kanten in. Het ruikt heerlijk en houdt je kamer muggenvrij. Dat is twee vliegen in een klap.

Muggen
Beeld: Pexels

Lavendel

Smeer jezelf in met lavendelolie, doe een paar zakjes gedroogde lavendel in je kussensloop, spray de kamer rond of plaats een diffuser op je nachtkastje. Lavendel is niet alleen een ideale geur om door je kamer te verspreiden en je te helpen slapen als een roos, het is ook een geur die muggen wegjaagt. Wederom dubbele voordeel.

Muggen
Beeld: Pexels

Rozemarijn

Steek een paar takjes rozemarijn met vuur aan en zorg ervoor dat de rook door je hele kamer gaat. Wedden dat je ’s avonds helemaal geen last hebt van muggen.

Beeld: Pexels

Basilicum

Basilicumplanten kunnen helpen op zoveel manieren. Zet overal in je huis basilicum plantjes. Het is niet alleen heel mooi om te zien, maar het houdt ook de muggen lekker buiten.

Beeld: Pexels

Nu kan je verder genieten van je nachtrust, zonder het gezoem van muggen. Welke ga je uitproberen?

Bron: Beautify

Beeld: Pexels

You May Also Like