Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Moordenaar keert terug naar plaats delict en schept op dat hij ‘weet wat er is gebeurd’

Moordenaar
Beeld: Pexels

Er zijn huiveringwekkende bodycam-beelden vrijgegeven waarop het moment te zien is waarop een moordenaar terugkeert naar de plaats delict en tegen de politie opschept dat hij ‘weet wat er is gebeurd’.

Agenten arriveren bij het pand na het aanval

Enkele uren voordat de beelden werden vastgelegd, stak de 26-jarige Marek Hecko de 44-jarige Adrian Ellingford tweemaal in de rug op een adres in Chelmsford. Agenten arriveerden bij het pand na de aanval, die plaatsvond op 25 juli vorig jaar, waar ze Ellingford aantroffen met twee steekwonden, waaronder een die zo ernstig was dat het een bot in zijn borst had beschadigd en doorgesneden.

Moordenaar

“Ik weet wat er is gebeurd”

Een verklaring gedeeld door de politie van Essex legt uit dat terwijl haar agenten ter plaatse waren bij het pand aan Nelson Grove, een ‘zwaar bedwelmde’ Hecko hen naderde ‘met een fles cognac’. Herhaaldelijk zegende dat hij weet wat er gebeurd is en dat hij ze kan helpen. Als ze hem zijn naam vragen, zegt hij: “Ik ga je mijn naam niet vertellen omdat het me geen f*** kan schelen… omdat ik weet wat er is gebeurd. ‘En je hebt mij nodig om uit te zoeken wat er is gebeurd. Als je mij niet hebt, weet je niet wat er is gebeurd.’

Gearresteerd

In een aparte clip beweerde Hecko dat hij een andere man naar het pand had zien komen en Ellingford had aangevallen. “Ik weet niet wat er is gebeurd”, voegde hij eraan toe. “Hij is gewoon verneukt.” Zijn gedrag werd toen agressiever tegenover de officier toen hij tegen haar zei: “This city’s f***ing mine.” Hecko werd ter plekke gearresteerd en in hechtenis werd hij geïdentificeerd als de hoofdverdachte. Binnen een paar dagen en na het opvolgen van honderden onderzoekslijnen, werd de 26-jarige beschuldigd van moord en bleef hij in hechtenis.

Moordenaar

Levenlang

Tijdens het proces, dat op 13 februari begon in Chelmsford Crown Court, probeerde Hecko te beweren dat hij de toespraak had bijgewoond nadat hij had gezien wat er op het nieuws was gebeurd. Op dat moment was er echter geen nieuws of informatie op sociale media. De rechtbank hoorde hoe Hecko stalkinggedrag had vertoond jegens een voormalige partner van hem, en zij was bij Ellingford geweest op de avond van zijn dood. Binnen een dag vond de jury hem schuldig aan moord. Op dinsdag (14 maart) werd Hecko veroordeeld tot levenslang in de gevangenis met een minimum van 26 jaar. In de rechtszaal las de vrouw van Ellingford een verklaring voor waarin ze beschreef hoe hij een ‘geweldige echtgenoot, liefhebbende zoon, zorgzame broer, een vriend van velen en vooral een echt briljante vader’ was.

Check ook: Executie van moordenaar die bang is voor naalden last-minute stopgezet

Bron: ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like