Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Mooiste vrachtwagenchauffeuse ter wereld’ bewijst dat trucker al lang geen mannenberoep meer is

mooiste vrachtwagenchauffeuse ter wereld

De Zweedse vrachtwagenchauffeuse Angelica Larsson is een van ’s werelds meest succesvolle ‘vrachtwagen influencers’ op sociale media en verdient $ 6.000 (5.517,60 euro) per maand op YouTube. Dat is meer dan het dubbele van wat ze verdient met het vervoeren van vracht over de besneeuwde berghellingen van Zweden, zegt de 31-jarige.

Meisjes kunnen ook vrachtwagens besturen

En toch heeft ze niets uitgegeven van het inkomen dat ze heeft verdiend met het maken van content, zei ze. In plaats daarvan spaart ze het geld om te reizen en jonge vrouwen te begeleiden die willen doorbreken in de vrachtwagenindustrie. “In Europa, zoals in Bulgarije of Rusland, zijn er niet veel vrouwen die autorijden”, zei ze. “Ik heb veel volgers van buiten Zweden… het is belangrijk voor hen om te zien dat vrouwen ook vrachtwagens kunnen besturen.”

Mensen waren geïnteresseerd in haar baan als vrachtwagenchauffeur

Larsson begon in 2014 met het posten van fitness content op Instagram, totdat ze al snel besefte dat mensen meer geïnteresseerd waren in haar baan als vrachtwagenchauffeur. Vandaag heeft ze 334.000 Instagram-volgers en 319.000 abonnees op haar YouTube-kanaal, dat ze drie jaar geleden lanceerde. Larsson zei dat ze aanvankelijk haar aanhang kreeg omdat het “een beetje vreemd” was voor een 1,5 meter lange vrouw om zwaar materieel te bedienen in gevaarlijke weersomstandigheden.

‘Mooiste vrachtwagenchauffeuse ter wereld’

Terwijl veel gebruikers opmerkingen maken over het uiterlijk van Larsson – sommigen gaan zelfs zo ver om haar tot ’s werelds “mooiste vrachtwagenchauffeur” te kronen – wordt ze evenzeer erkend voor haar technische vaardigheden. Op video’s is te zien hoe Larsson de dop van een waterfles verwijdert met een vorkheftruck, achteruit manoeuvreert op ijzige bergwegen en alles bestuurt, van bulldozers en rupsen tot sneeuwploegen. “Ik wil de wereld laten zien dat vrouwen hetzelfde kunnen als mannen”, vertelde ze. “Ik heb het gevoel dat dat een beetje mijn doel is.”

Check ook: TRUCKERS ZOALS IWONA ZIE JE NIET VAAK RONDRIJDEN

Bron: business insider Nederland

Beeld: Instagram

You May Also Like