Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

‘Mogelijke releasedatum Playstation 6 bekend door uitgelekt document!’

Beeld: Pexels

Volgens een gelekt document verwacht Sony de volgende generatie PlayStation pas na 2027. Het gedeeltelijk bewerkte document is onderdeel van het lopende diepgaande onderzoek van de Britse Competition and Markets Authority naar Microsofts voorgestelde overname van Activision Blizzard.

Geen Call of Duty op PlayStation na 2027?

In een intrigerende passage over de duur van Call of Duty op PlayStation beweert Sony dat het (op het moment van schrijven) verwacht de toegang tot de franchise in 2027 te verliezen. Vervolgens stelt Sony dat het tegen de tijd dat het “de volgende generatie van zijn PlayStation-console lanceert… de toegang tot Call of Duty en andere Activision-titels zou hebben verloren”.

Beeld: Pexels

Ontkend!

Afgezien van de mogelijkheid of Sony daadwerkelijk de toegang tot Call of Duty zou verliezen (iets wat Xbox-baas Phil Spencer onlangs herhaaldelijk heeft ontkend) is de suggestie hier van Sony dat de PlayStation 6 niet zal lanceren tot na de gevreesde 2027 COD cut-off datum. “PlayStation 6 in 2028?” schreef industrieanalist Piers Harding-Rolls op Twitter. Dat zet de PS5, die oorspronkelijk in november 2020 lanceerde, op tenminste een levenscyclus van zeven jaar en mogelijk langer. Ter vergelijking: de PS4 werd gelanceerd in november 2013, precies zeven jaar voor PS5, hoewel de console vandaag de dag nog steeds goed ondersteund wordt.

Reactie van Microsoft

Microsoft heeft van zijn kant beweerd dat het Call of Duty graag langer dan 2027 op PlayStation wil houden. Vorige maand zei Xbox-baas Phil Spencer dat hij COD graag op Sony-platforms wil blijven uitbrengen “zolang er een PlayStation is om naar toe te sturen”. En wat PlayStation 6 betreft? Nou, vorige week nog, beloofde Spencer dat hij niet “het kleed [onder] de benen van PlayStation 7 vandaan zou trekken” met Call of Duty-toegang.

Beeld: Pexels

Bron: manners.nl

Beeld: Pexels & Twitter

You May Also Like