Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Moeder verdedigt keuze om haar kinderen te volgen met Apple AirTags

Beeld: TikTok

Na kritiek op haar keuze, heeft een moeder haar beslissing verdedigd om haar eigen kinderen te volgen met Apple AirTags. Ze legde uit waarom ze het geen slecht idee vond, ondanks de meningen van anderen.

Haar kinderen veilig kon houden


Als je nog niet bekend bent met Apple AirTags, dan is het een klein technologisch volgapparaat dat je aan een object kunt bevestigen en kunt volgen via een app op je telefoon. Vada Stevens, een moeder uit North Carolina, deelde op TikTok hoe ze deze apparaten gebruikt en verdedigde haar keuze, zelfs als dat betekende dat ze als ‘gek’ werd bestempeld, zolang haar kinderen maar veilig waren. Ze vertelde dat ze geïnspireerd raakte door een andere moeder die haar kinderen AirTags gaf en vond dat ‘het coolste idee’. In haar eigen video’s liet ze haar kinderen zien terwijl ze rondrenden met de AirTags. Vada zei ook dat je je kinderen kunt trainen om naar je toe te komen wanneer ze het piepgeluid horen en demonstreerde dit door haar kinderen naar haar toe te laten komen na het horen van het geluid.

Sommige ouders waren het niet eens

Sommige ouders waren het niet eens met deze aanpak en plaatsten kritische opmerkingen onder haar video, waarin ze aangaven dat ze de manier waarop ze dingen aanpakte niet leuk vonden. Stevens legde uit dat ze “extreem bezorgd was over alles” en benadrukte dat als er iets zou gebeuren, ze graag de AirTags wilde kunnen controleren om meteen te weten waar haar kinderen waren. Zelfs als het gaat om iets simpels als haar tweejarige dochter die afgeleid raakt en uit nieuwsgierigheid afdwaalt, kiest ze liever voor veiligheid dan spijt achteraf.

@stevensfam

Today we are dog training 🐶 Outfits: @Kailani Kids Mom genius: @Lacey Johnson 💓

♬ Funny Music Background – original_soundtrack

Verkeerd gebruikt

Aanvankelijk op de markt gebracht als een handig hulpmiddel om spullen zoals sleutels en andere waardevolle items bij te houden, worden Apple-apparaten nu ook gebruikt om mensen te volgen. Helaas gebeurt dit vaak zonder de toestemming van de persoon, wat zorgwekkend is. Er zijn gevallen gemeld waarin mensen gestalkt werden door AirTags die ongemerkt op hen waren geplaatst. Pas veel later kregen ze een melding op hun telefoon dat er een ‘onbekend accessoire’ al geruime tijd bij hen in de buurt was. Net zoals de eigenaar van de AirTag de locatie van het apparaat kan volgen, kan de persoon die wordt gevolgd ook worden gewaarschuwd dat er een apparaat hen achtervolgt, als ze er lang genoeg mee rondlopen.

Check ook: TIKTOK HYSTERISCH: MOEDER KIEST VOOR JONGENSNAAM BIJ DOCHTERTJE

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok

You May Also Like