Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Misselijkmakende Netflix-documentaire zorgt ervoor dat kijkers veganist willen worden

netflix documentaire Poisoned

Terwijl er tal van verontrustende documentaires op Netflix zijn, zou de nieuwste documentaire je eetlust behoorlijk kunnen bederven en letterlijk ook! De nieuwe film, genaamd “Poisoned”, onderzoekt de Amerikaanse voedselindustrie en onthult onderweg heel wat maag omdraaiende geheimen. Sterker nog, sommige kijkers voelden zich er zo naar van dat ze hebben gezworen om veganist te worden na het kijken van deze onsmakelijke documentaire.

Inhoud

Voor degenen die nog steeds denken dat de Netflix-documentaire iets voor hen is, is hier een korte samenvatting van “Poisoned”. De film volgt filmmaker Stephanie Soechtig terwijl ze onderzoekt hoe de Amerikaanse voedselindustrie omgaat met door voedsel overgedragen pathogenen, zoals E. coli. Helaas kunnen de vaak over het hoofd geziene bacteriën fatale gevolgen hebben voor consumenten, zoals de documentairemaker ontdekt. De film kan soms moeilijk te verteren zijn, omdat hij is gebaseerd op het indringende boek van Jeff Benedict, “Poisoned: The True Story of the Deadly E. Coli Outbreak That Changed the Way Americans Eat”.  In feite gaat de streaminggigant zelfs in op de verschillende doofpotaffaires en strafrechtelijke vervolgingen die plaatsvinden als gevolg van de voedselindustrie. De samenvatting stelt zelfs de vraag: “Onze beleidsmakers en leidinggevenden in de voedselindustrie hebben voortdurend gesuggereerd dat het voedsel in Amerika ‘het veiligste ter wereld’ is, maar hoe kunnen ze ons beschermen als dat niet het geval is?”

Netflix documentaire Poisoned

Velen willen veganist worden

Hoewel de documentaire pas eerder deze week (2 augustus) is uitgebracht, heeft deze indringende documentaire veel kijkers aan het denken gezet. Sommigen zijn zelfs veganist geworden na het zien van de documentaire. Eén persoon deelde zijn bezorgdheid op Twitter en schreef: “Heb zojuist Poisoned op Netflix gekeken. Ik denk dat ik veganist ga worden.” Een ander was het daarmee eens en schreef: “Deze documentaire Poisoned op Netflix maakt me echt aan het twijfelen over veganist worden.” Anderen voelden zich zelfs ongemakkelijk bij het eten van groenten na het kijken van “Poisoned” voor de eerste keer. Een derde schreef: “Ik eet nooit meer Romeinse sla of zaksla nadat ik de documentaire Poisoned op Netflix heb gezien.” Ondertussen grapte een vierde persoon: “Dit zal mijn dieet naar een hogere versnelling schakelen, maar eet gewoon helemaal niets.”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Netflix mensen hun eetlust heeft laten verliezen, aangezien de streaming gigant ook in 2018 de serie “Rotten” heeft uitgezonden. De serie onderzocht de niet al te smakelijke waarheid over de wereldwijde voedselketen, waarbij zelfs werd gedocumenteerd hoe kartels betrokken zijn geraakt bij de lucratieve avocadohandel. Met twee seizoenen is er veel om van te genieten in de Netflix-serie, maar we raden aan om dat te doen nadat je hebt gegeten. “Poisoned” en “Rotten” zijn beide beschikbaar om te streamen op Netflix. Bekijk de trailers hieronder.

Check de trailers van Poisened en Rotten hier:

Check ook: Meest schokkende documentaire van de afgelopen 10 jaar is toegevoegd aan Netflix

Bron: ladbible.com

Beeld: YouTube

You May Also Like