Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

‘Miss Nederland’ Rikkie Kolle laat opvallende kinder-foto zien: ‘Mijn ouders wisten het…’

Rikkie Kolle
Beeld: Instagram

Rikkie Kolle heeft de titel van Miss Nederland 2023 veroverd en maakte geschiedenis als de eerste Nederlandse transgender vrouw die deze prestigieuze titel heeft gewonnen. Ondanks de vele positieve reacties heeft de 22-jarige Amsterdamse ook te maken gekregen met een stroom van haatberichten op het internet.

Jeugdfoto

Op Instagram heeft Rikkie een jeugdfoto gedeeld waarop ze als kind te zien is. Op de foto links herinnert ze zich hoe ze als kleine Rik droomde van barbies en alle dingen die traditioneel als meisjesachtig werden gezien, tot het moment dat ze als vrouw trots en gelukkig Miss Nederland 2023 werd. Ze beseft hoeveel ze als jong meisje al wist over haar identiteit en voorkeuren, en hoe blij ze was dat ze de kans kreeg om zichzelf te zijn thuis, ondanks de uitdagingen die nog in het verschiet lagen.

Steun van moeder

Rikkie gaat verder en zegt dat ze trots is op die kleine prinses op de foto links, omdat ze alle obstakels heeft overwonnen en nu met een gevoel van opluchting terugkijkt op haar reis. Ze herinnert zich een moment uit haar jeugd toen ze een Barbie wilde hebben en iemand tegen haar moeder zei dat haar “zoon” verkeerd stond. Maar haar moeder reageerde met vastberadenheid en steun, en dat heeft altijd een grote invloed op Rikkie gehad. Nu beseft ze dat ze zelf in die Barbie-doos staat en dat ze zich altijd al een meisje en vrouw heeft gevoeld. Ze wil anderen inspireren om te geloven in hoe ze zich vanbinnen voelen, ongeacht wat anderen zeggen of verwachten. Het belangrijkste is dat je je goed voelt bij jezelf en dat je dat omarmt.

Check ook: Wie wordt gekroond tot Miss Nederland 2023? Maak kennis met de 10 finalisten!

Bron: showmag.nl

Beeld: Instagram

You May Also Like