Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Minder bekende banen waarmee je verrassend goed kunt verdienen in Nederland

goed verdienen in Nederland

We dromen allemaal van een goedbetaalde baan, en het liefst ook nog een baan waar je plezier in hebt. Een goedbetaalde baan is niet altijd CEO van een multinational. Soms zijn het juist de minder voor de hand liggende beroepen. Met deze Minder bekende banen kun je verrassend goed verdienen in Nederland.

Banen waarmee je goed kunt verdienen in Nederland

We hebben hieronder beroepen verzameld waar over het algemeen niet veel over wordt gepraat, maar ze verdienen het best aardig. We begrijpen zeker waarom; deze beroepen vragen wat meer van je, dus je moet voldoende doorzettingsvermogen hebben.

1. Kok op een duikboot

Als je een zeekok bent, kun je een behoorlijk inkomen verdienen. Het basissalaris van een kok op een onderzeeër is 42.000 euro per jaar. Dat kan zelfs nog oplopen. Het salaris van een kok op een onderzeeër is genereus vanwege de strenge training en inspecties die hij of zij moet ondergaan. Iedereen, ook de kok, maar aan het eind is het allemaal wel waard.

2. Plaats delict schoonmaker

Iemand die een plaats delict opruimt, moet onder de meest gruwelijke omstandigheden werken. Denk aan liters lijkvocht, uitwerpselen en vooral heel veel bloed. In sommige gevallen zijn mensen al wekenlang overleden en worden de schoonmakers begroet door duizenden vliegen als een huis binnenkomen. Maar als je een sterke maag hebt en niet vies bent van een beetje rottend lichaamsvocht, kun je tussen de 35.000 en 80.000 euro per jaar verdienen.

3. Golfbalduiker

Heb je er altijd van gehouden om te duiken dan is deze baan voor jou gemaakt. Je hebt alleen een duikbrevet nodig en je bent er klaar voor. Een golfballenduiker kan een behoorlijk inkomen verdienen door te zoeken naar golfballen die in de omliggende meren en vijvers van de golfbaan zijn beland. Met een gemiddeld jaarsalaris van 48.000 euro mag een golfballenduiker in Nederland niet klagen. Er zijn bedrijven die zelfs miljoenen verdienen aan het opduiken van golfballen.

4.  Ethische hacker

Hackers kunnen soms slechte bedoelingen hebben, maar ondanks de slechte reputatie van hackers, zijn ze niet allemaal slecht. Een ethisch hacker helpt bedrijven en overheidsinstellingen om hun systemen beter te beveiligen. En daar kunnen ze heel goed mee verdienen. Een ethische hacker haalt namelijk tussen de 41.000 en 80.000 euro per jaar op, afhankelijk van ervaring.

5. Dronepiloot

Drones worden nu voor allerlei doeleinden gebruikt. Denk aan het leger, de politie en hulporganisaties. Ook in de filmwereld worden drones gebruikt. Met de juiste drones en certificaten kan een dronepiloot zich verheugen op een mooi gevulde bankrekening. Een ervaren dronepiloot kan al snel 80.000 euro per jaar verdienen. Het werk gaat echter niet alleen over het vliegen met een drone. Een dronepiloot moet ook alles eromheen regelen, zoals toestemming krijgen om over een bepaald gebied te vliegen.

Check hier ook het modale inkomen van Nederlanders

Bron: Manly

Beeld: Pexels Sora Schimazaki

You May Also Like