Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Miljonair loterijwinnaar vertelt wat het moeilijke van winnen is 

miljonair

Een ongelooflijk gelukkige loterijwinnaar die 4,6 miljoen euro aan vier jackpots heeft verdiend, beweert dat er een aantal problemen komen bij kijken als je een hoeveelheid geld binnenkrijgt die jouw leven kan veranderen. 

loterijwinnaar

4 jackpots 

Sinds 1999 heeft Mike Luciano vier afzonderlijke jackpots gewonnen en vergaarde het soort fortuin dat iedereen wel zou willen hebben. Luciano pakte zijn eerste overwinning in 1999 na het winnen van 100.000 euro en won vervolgens in 2016 een jackpot van 3 miljoen euro. Zijn geluk ging vorig jaar door toen hij de Pennsylvania staatsloterij won en een prijs van 500.000 euro in de wacht sleepte. Dat was echter niet het einde van zijn geluk, want in januari 2022 pakte hij nog eens 1 miljoen euro.

contact belastingvrij Nederlandse overheid

Nadelen 

Het winnen van de loterij kan echter allerlei problemen veroorzaken in je persoonlijke leven, omdat het geld je omstandigheden zo drastisch verandert, en veel winnaars verliezen uiteindelijk het lot. Sommige mensen kunnen meerdere keren winnen en toch alles verliezen. Anderen worden overspoeld met allerlei verzoeken van vrienden en familie tot het punt dat ze wensen dat ze de loterij nooit hadden gewonnen. Sommigen houden hun winsten geheim om precies dit probleem te voorkomen, maar je kunt je voorstellen dat het een hel wordt als je naasten er ooit achter komen. 

Beeld: Pexels

Nog een nadeel 

Naar Luciano’s mening is er nog een probleem waarmee veel andere loterij winnaars te kampen hebben en dat is het uitzoeken hoe je de controle over jouw uitgaven en gewoonten in stand moet houden wanneer je meer geld hebt dan er nodig is. De loterij winnaar vertelde de Daily Star dat als je niet voorzichtig bent, jouw fortuin snel kan verdwijnen. Hij zei: “Het winnen van geld in de loterij is natuurlijk zeer nuttig, het helpt de familie, helpt je met dat kleine pauze in het leven. Maar er zijn ook nadelen aan het winnen van geld. Het moeilijkste van geld winnen is, weet je, dat je je uitgaven onder controle moet houden. Zo veel geld winnen is niet zoveel geld als je denkt, het kan vrij snel gaan, en je moet voorzichtig zijn. Het is goed gedocumenteerd dat ik in mijn leven veel met de loterij heb gespeeld en ik probeer te bezuinigen en het onder controle te houden. Ik moet waarschijnlijk stoppen of minderen. Ik probeer het nu al een paar jaar.” In plaats van alles in te pakken om een luxe leven te leiden, is Luciano doorgegaan met zijn barbedrijf, hoewel hij een deel van zijn winst wil gebruiken voor een droomreis naar Italië. 

rijkste 1%
Beeld: Pexels

Bron: unilad.com

Beeld: Facebook & Pexels

You May Also Like