Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Miljardair schenkt 99% van zijn vermogen expres niet aan zijn kinderen

miljonair

Dave Fishwick is een succesvolle ondernemer die tijdens de financiële crisis van 2008 zijn eigen bank lanceerde: Burnley Savings and Loans. Zijn bedrijf is gericht op het helpen van lokale bedrijven. Je snapt dat Dave inmiddels goed verdiend en daar wil hij dan ook iets moois mee doen.

miljonair

Miljonair

Het verhaal van Dave Fishwick gaat verder dan alleen zakelijk succes. Dave is blijkbaar écht een man met een groot hart. Hij heeft namelijk onthuld dat hij 99 procent van zijn fortuin zal doneren, zodat zijn kinderen hard blijven werken en zichzelf kunnen ontwikkelen. Dave wil zijn kinderen niet “belasten” met zijn rijkdom en hij wil hen een uitstekende werkethiek meegeven, zoals hij zichzelf heeft ontwikkeld door het hebben van drie banen: “Het is zo belangrijk dat de kinderen hard werken. Want ik heb veel mensen gezien die succesvol en rijk zijn geworden en hun kinderen verwennen en de kinderen hebben geen enkel begrip van geld. (…) Ik ga 99 procent van mijn vermogen weggeven als ik overlijd, welke week, welk jaar het ook is. Hopelijk duurt het nog lang.”

Zo gewoon gebleven

Maar Dave is ook een man met een humoristische kant. In een apart interview met Daily Star vertelde hij dat zijn vrouw hem altijd met beide benen op de grond houdt: “Als ik ergens ben geweest, voor een grote vergadering of een tv-evenement of ik ben iets aan het filmen en ik kom thuis en zeg ‘oh ik zag zo en zo’ en dan zegt zij ‘laat die onzin maar zitten Dave, wil je corned beef hash of cottage pie voor bij de thee’ en dat houdt je meteen met beide benen op de grond“, vertelt hij. Gelijk heeft ze!

Check ook: MILJONAIR LOTERIJWINNAAR VERTELT WAT HET MOEILIJKE VAN WINNEN IS 

Bron: Braw
Beeld:

You May Also Like