Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Michael van Gerwen schrijft geschiedenis met zijn zevende Premier League-titel

Michael van Gerwen
Beeld: Instagram

Michael van Gerwen heeft zijn zevende Premier League-titel behaald, waarmee hij geschiedenis heeft geschreven. In de finale versloeg hij Gerwyn Price met 11-5, waardoor hij nu de enige recordhouder is. Voorheen deelde hij het record met Phil Taylor, die zes Premier League-titels won. 

Belangrijkste toernooi om te winnen

Van Gerwen had aangekondigd dat de play-offavond in de O2 Arena in Londen het belangrijkste moment zou zijn. Hoewel hij na de negende week geen enkele finale meer had bereikt, slaagde hij erin om te laten zien wie de baas is. Van Gerwen beschouwt de Premier League als het op één na belangrijkste toernooi om te winnen, na het WK. Hoewel hij niet als favoriet werd beschouwd, bewees hij dat hij absoluut de beste was. Hij was tevreden met zijn prestatie, vooral omdat zowel Smith als Price in topvorm waren in de afgelopen weken. Van Gerwen erkende dat hij tegen twee spelers in vorm fantastische wedstrijden had gespeeld. Hij waardeerde de overwinning des te meer, aangezien hij een lange tijd van huis was geweest voor de Premier League.  “Ik blijf het zeggen, dit is na het WK het belangrijkste toernooi om te winnen. We weten allemaal dat ik niet als favoriet begon, maar dat ik dan toch laat zien dat ik absoluut de beste was, dat gaf heel veel voldoening. Ik denk dat ik twee fantastische wedstrijden heb gespeeld tegen jongens die echt in vorm waren. Ze konden niets anders dan Premier League-avonden winnen de laatste weken, dus dit doet veel met me. Ik ben zeventien weken van huis voor deze Premier League’’, zegt hij.

Michael van Gerwen
Beeld: Instagram

Voorsprong

In de halve finale versloeg Van Gerwen de regerend wereldkampioen Smith met 10-8, hoewel hij op het einde even afgeleid raakte door het publiek. In de finale stond hij tegenover Price, die zijn landgenoot Jonny Clayton met 10-2 versloeg in de halve finale. Van Gerwen toonde zijn dominantie in de finale, waarbij hij de eerste vijf legs won en een maximale finish van 170 uitgooide. Hij bleef een voorsprong behouden en won uiteindelijk met een gemiddelde van 105,43 tegen Price.

Michael van Gerwen
Beeld: Instagram

Geen comeback voor Price

Hoewel Price probeerde terug te vechten, slaagde hij er niet in om een comeback te maken. Van Gerwen brak hem meteen terug en sloot de wedstrijd af met een indrukwekkende finish van 150. Hiermee verzekerde hij zijn zevende Premier League-titel. Van Gerwen is nu de enige recordhouder in de Premier League en heeft een prijzengeld van 275.000 pond gewonnen. Hij gaf aan dat hij trots is op zijn prestatie en dat hij eerst moest weten wat verliezen is voordat hij een groot kampioen kon worden. Hij beschouwt deze Premier League-titel als zijn eerste grote titel van het jaar, na de verloren WK-finale en de verloren UK Open-finale. “Het ging een keer gebeuren, mooi dat het vanavond al is. Ik ben een trots man. Je moet weten wat verliezen is voordat je een groot kampioen kan zijn’’, aldus hij.

Check ook: Dit is de prachtige droomvilla van dartkoning Michael van Gerwen

Bron: ad.nl

Beeld: Instagram

You May Also Like