Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Meteorologen bezorgd: ‘Niet uit te sluiten dat het warmer dan 40 graden wordt’

40 graden

Dit weekend zijn de temperaturen nog allerminst zomers te noemen, maar voor volgende week lijken we onze borst nat te kunnen maken. Verschillende weermodellen berekenen namelijk dat de temperaturen in Nederland tot boven de 40 graden kunnen uitkomen.

Dit slaat alles

De afgelopen maand zagen we al meerdere weermodellen voorbij komen die vanaf halverwege juli extreme temperaturen voorspelden. Zo zou het kwik volgens een Amerikaanse berekening zelfs tot een ‘verschroeien 44 graden’ kunnen uitkomen. Het leek allemaal vergezocht, en ook nu is het nog allesbehalve zeker dat het echt zó warm zal worden, maar toch maken meteorologen in Nederland zich zorgen. Zo schrijft Buienradar-meteoloog Reinier van den Berg op Twitter: “Tot 2019 zag je nooit 40-ers in berekeningen voor ons land. Nu wel, maar dit slaat alles.”

Niet uit te sluiten dat het 40 graden-plus wordt

“Zulke temperaturen zien we in Nederland eigenlijk nooit, alleen op 25 en 26 juli 2019 werden er ergens in Nederland veertigers opgetekend”, aldus Leander de Wit van Buienradar, die over het Amerikaans model dat 40 graden-plus voorspelt zegt. “Omdat het gemiddelde van de berekeningen daar nog een behoorlijk stuk onder ligt, gaan we daar met de weersverwachting nog niet in mee. Maar omdat dit weermodel nu al dagen op rij met zulke extreme temperaturen komt is het ook niet 100 procent uit te sluiten dat het zo warm wordt.”

Bron: RTLnieuws

You May Also Like