Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Met nieuwe iPhone-update kun je berichten ongedaan maken, maar er zit een addertje onder het gras

https://pixabay.com/nl/photos/iphone-hand-scherm-smartphone-apps-410311/

De nieuwste iOS-update van Apple heeft al veel lof ontvangen, maar niks is minder waar. Als onderdeel van de update kunnen iPhone-gebruikers sinds gisteren (12 september) terug in hun iMessages gaan en een tekst volledig bewerken of zelfs ongedaan maken. Maar zoals altijd zit er een addertje onder het gras.

Met nieuwe iPhone-update kun je berichten ongedaan maken

Hoewel je het verzenden van een bericht op apps zoals WhatsApp, Facebook en Instagram al een tijdje kunt ongedaan maken, stelt iOS 16 iPhone-gebruikers in staat om je iMessage te bewerken. Handig als je weet dat je een typfout of als je een hele alinea schrijft als reactie op iemand die eigenlijk maar een paar woorden verdient.

Beperkte hoeveelheid tijd om berichten te bewerken of verwijderen

Helaas heb je maar een beperkte hoeveelheid tijd om die riskante tekst die je naar een ex hebt gestuurd te heroverwegen. Apple heeft besloten om iPhone-gebruikers maximaal 15 minuten de tijd te geven om te beslissen of ze er snel weer in duiken en hun bericht toevoegen, verkleinen of volledig wijzigen. Bovendien heb je maar twee minuten om te beslissen of je het bericht al dan niet volledig wilt annuleren.

Dit betekent dat je ook niet helemaal wegkomt met bewerkingen of het verwijderen van tekst, omdat de ontvanger van het bericht wordt gewaarschuwd dat u de tekst hebt bewerkt.

Hoewel gelukkig, in tegenstelling tot een gedeeld Word-document dat alle aangebrachte wijzigingen kan volgen, zullen ze niet precies zien welke woorden – of alinea’s – je hebt verwijderd.

Er is een upgrade nodig

Beide gebruikers moeten echter een upgrade hebben uitgevoerd naar iOS 16 om de functie te laten werken en niet alle iPhone-modellen zijn compatibel. Je kunt alleen upgraden naar de nieuwste iOS als je apparaat een iPhone 8 of een hoger model is.

Op zijn website noemt Apple de mogelijkheid om iMessages te bewerken en te verwijderen ‘Everyday messaging Enhanced’.

“Je kunt nu een bericht dat je zojuist hebt verzonden bewerken of een recent bericht helemaal ongedaan maken. En je kunt een bericht markeren als ongelezen als je op dat moment niet kunt reageren en er later op terug wilt komen”, staat er.

iOS 16 bevat ook nieuwe mailboxfuncties waarmee iPhone-gebruikers zowel ‘Verzenden ongedaan maken’ als ‘Verzenden plannen’ kunnen kiezen.

Bron: Ladbible
Beeld: Pixabay

You May Also Like