Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Met dit aantal uren werk ben je het meest productief én gelukkig

productiever

Je bent waarschijnlijk opgevoed met het idee dat je later 40 uur per week gaat werken. Nu je ouder bent, merk je misschien wel dat je veel liever korter werkt. En dat is niet geheel zonder reden dat je dat opmerkt! Het is namelijk inmiddels duidelijk hoeveel uur een mens maximaal moet werken om productief te werken en tegelijkertijd gelukkig te zijn.

Productiever en gelukkiger

Sommige mensen werken meer dan 50 uur in de week en sommige mensen die hebben al moeite om 20 uur per week vol te maken op hun werkplek. Die verschillen zijn er nou eenmaal. Toch kun je er beter over nadenken om je aantal uren werken om te gooien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je productiever en gelukkiger bent als je een bepaald aantal uur per week werkt.

32 uur

Voor de carrièretijgers onder ons hebben we slecht nieuws: die 50 uur zorgt er niet voor dat je productief werkt en gelukkig bent. Uit meerdere experimenten blijkt dat mensen harder werken en gelukkiger zijn als ze 30 á 35 uur per week werken. Een paar experimenten zijn bijvoorbeeld de medewerkers van Microsoft Japan. 40 procent van de medewerkers was productiever tijdens een 32-urige werkweek. Toyota Zweden liet zijn medewerkers 6 uur per dag werken en ook daaruit bleek dat de medewerkers productiever, gezonder en blijer werden.

Stress

Dus mocht je de mogelijkheid hebben om minder te gaan werken: vooral doen! Het heeft alleen geen meerwaarde als je er juist stress door krijgt, omdat je misschien financiële zorgen krijgt met een lager salaris bij een 32-urige werkweek. Dat is iets om rekening mee te houden.

Bron: NSMBL
Beeld: Unsplash

You May Also Like