Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Met deze 5 stappen kun je weten hoeveel je Pokémon-kaart waard is

hoeveel Pokémon-kaart waard
Beeld: Pexels Eric Mclean

Heb je vroeger fanatiek Pokémon-kaarten verzameld en heb je ergens nog een schoenendoos vol op zolder liggen? Daar zou best wel eens eens een kaart tussen kunnen zitten die flink wat geld waard is! Zo kon een Nederlander onlangs stoppen met werken omdat zijn kaarten tonnen waard bleken. Maar pas op dat je jezelf niet te stel rijk rekent, want je hebt neppe kaarten en originele kaarten. Maar met deze 5 stappen kun je weten hoeveel je Pokémon-kaart waard is.

Vijf stappen

Ben je ook zo een Pokémon liefhebber dan is het belangrijk om je kaarten in waarden te kunnen schatten. Hierbij ben je wijzer wanneer je een kaart gaat kopen. Aan de hand van vijf stappen leggen we uit hoe je kunt weten wat de waarde van je kaarten zijn. Wie weet word je miljonair met een van je kaarten.

1. Zo kijk je welke kaarten nep zijn (Fakes)

Een manier om te weten of een kaart nep is, is om alvast goed te kijken naar de achterkant van de kaart Echte kaarten hebben hebben gedetailleerde wervelingen en verschillende tinten donker en lichtblauw. Nep kaarten hebben meestal één tint lichtblauw en de randen voelen wat ruw aan. Daarnaast zijn Spelfouten ook een manier om nepkaarten te herkennen. Er zijn slechts een paar voorbeelden geweest van legitieme kaarten waar spelfouten op te vinden waren. De laatste manier is het kijken naar het lettertype.

2. Zeldzaamheid van je kaart (Rarity)

Om te weten te komen wat de zeldzaamheid van een kaart is kun kijken naar het klein symbool in de rechterbenedenhoek. Daarnaast kun je de zeldzaamheid ook herkennen door een cirkel = common / Diamant = uncommon / Ster = rare / Ster H of 3 sterren = extreem zeldzaam.

Gratis stockfoto met anime, creditcards, creditkaarten
hoeveel Pokémon-kaart waard

 3. Uitgave- en afdrukdatum (Edities)

Elke Pokémon-kaart heeft aan de onderkant de uitgave- en afdrukdatum. In de meeste gevallen geldt de regel, hoe eerder de editie, hoe meer de kaart waard is. Kaarten van de eerste editie worden door verzamelaars als de heilige graal beschouwd. De meest waardevolle Engelse Pokémon-sets zijn als volgt:

Pokémon Demo Game Plastic Pack – De eerste Engelse editie, herkenbaar aan de bovengenoemde eerste editie-stempel.

Pokémon-basisset – De meest voorkomende set die op een veiling wordt verhandeld. Er zijn 1e, 2e, 3e en 4e edities.

Jungle – De derde Engelse set die is uitgebracht.

Fossil – De vierde Engelse set die is uitgebracht.

waarde schatten van je pokemon-kaarten
hoeveel Pokémon-kaart waard

4. Glimmende kaarten sorteren (Holo)

Het is nu tijd om je je holokaarten opzij te leggen. “Holo” betekent dat het artwork op de kaart glanzend en reflecterend is, terwijl “reverse holo” betekent dat het artwork mat is, maar de rest van de kaart is glanzend. Elke kaart met de bovenstaande eigenschappen is meer waard dan hun matte tegenhangers.

5. Zoek op het internet naar de vraagprijzen

Denk je dat je een zeldzame kaart in handen hebt dan is de volgende stap om op het net te kijken wat de waarde is en hoeveel je ervoor kunt krijgen. Hiervoor is Ebay de juiste website waar je moet zijn.

Bron: Manly

Beeld: Pexels Eric Mclean

You May Also Like