Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Mensen zweren nooit meer een broodje döner te eten na het zien van deze video

broodje döner

Het is de ultieme dronken hap na een avondje stappen, maar wat zit er nu eigenlijk in döner kebab vlees? We komen daar achter in het volgende filmpje en veel mensen zweren hierna nooit meer een broodje döner te eten.

Lamsvlees

Een YouTube-video van Channel 4’s Food Unwrapped dook diep in de magische wereld van de döner kebab.

Het vlees wordt meestal opgestapeld op een verticale grill en draait langzaam in een kegelvorm achter menig afhaalbalie in Turkse snack zaken.

In de video praat presentator Jimmy Doherty met de eigenaar van een kebabzaak die zegt dat zijn vlees lamsvlees is, maar hij weet niet wat anderen gebruiken. Vaak kan döner gemaakt zijn van kip, rundvlees of lamsvlees. Na het mengen bestaat de ‘döner’ voor 85 procent uit lamsvlees, vijf procent bindmiddel, vijf procent beschuit en vijf procent kruiden.

Vervolgens wordt het in dikke cirkels gevormd om op een ‘spit’ gestapeld te worden, met een vel van lam tussen elke laag.

Fabriek

Jimmy gaat ook naar de fabriek van Veli’s Kebabs in Staffordshire om erachter te komen wat er precies in de döner zit.

“Dit komt van een van de grote supermarkten. Ze snijden het vlees bij, zodat het er mooi uitziet voor de klant, en het overgebleven vlees komt bij ons terecht.” vertelt een medewerker hem daar. ” Als het vlees als döner is gelabeld, wat iedereen associeert met wat aan een spit hangt, zou het 100 procent lamsvlees moeten zijn. Er zijn bedrijven die kebabs labelen en ze bevatten rundvlees en kip – en er zijn enkele gevallen van varkensvlees geweest, wat voor de moslimgemeenschap een groot taboe is.”

Grote stukken lamsvlees worden in een machine geduwd en in stukjes gehakt voordat ze in een andere machine worden geduwd waar meer ingrediënten worden toegevoegd.

Niet verrassend zijn veel kijkers behoorlijk afgeschrikt door de video en schrijven: “Dat wist ik niet. Ik neem nooit meer een döner”.Anderen noemden het ‘walgelijk’ en zeiden dat ze ‘nooit meer zouden eten’.

Een ander vond: “Als je nog steeds in staat bent om je af te vragen wat erin zit [in een döner], ben je niet dronken genoeg om ervan te genieten.”

Check ook: Floris at eerder kapsalon van 2,5 kg en klaart nu gemakkelijk een 1,5 meter döner dürüm

Bron: http://Ladbible.com

Youtube: @Together TV

You May Also Like