Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Mensen zijn verbaasd over wat er precies in een KitKat-reep zit

wat zit er in een KitKat

De mensen staan versteld van wat er in een KitKat-reep zit. De beroemde Engelse chocolade, bekend van de slogan “Have a break, have a KitKat” heeft een verbazingwekkende merkwaarde van bijna 2 miljard dollar. Ondanks dat het zo wijdverbreid is, weten maar weinig mensen uit welke ingrediënten een KitKat bestaat. Velen denken dat het gewoon chocolade en wafel is, want op de verpakking staat ‘zachte melkchocolade’ en ‘knapperige wafel’. Er is echter onthuld wat er werkelijk in de chocoladereep zit en er blijkt veel meer aan de hand te zijn.

wat zit er in een KitKat

Hergebruikte KitKat

Gregg Wallace, de presentator van de BBC-documentaire Inside the Factory, bracht in een aflevering uit 2015 een bezoek aan de Nestlé-fabriek in York. Wallace observeerde tijdens de documentaire de productielijn en leerde wat daar gebeurt met kapotte KitKat-repen. Hij kreeg van een werknemer te horen dat ze eigenlijk teruggaan in de productie en terechtkomen in de wafelvulling voor komende KitKat. De ‘chocoladelaag’, de vulling tussen de wafel van een Kit Kat, wordt gevormd uit cacaovloeistof, suiker en een kleine hoeveelheid hergebruikte KitKat, onthulde een Nestlé-vertegenwoordiger. “Let op, gemodificeerde KitKat is spul dat niet kan worden verkocht,” vervolgden ze. Vlogger Zack D Films op YouTube legde verder in detail uit waarom dit gebeurt. Het is een fantastische methode om voedselverspilling tegen te gaan, zei hij. Op zijn kanaal zegt Films: “Sommige KitKats gaan kapot terwijl ze worden gemaakt, en in plaats van ze weg te gooien, vermaalt het bedrijf ze en voegt er suiker aan toe. En dat is wat er in een KitKat-reep zit: het zijn letterlijk geplette Kit Kats.”

wat zit er in een KitKat

De eerste KitKat?

Veel mensen hebben op sociale media gezegd dat ze vooraf geen idee hadden wat er in een KitKat chocoladereep zat. Een persoon merkte op: “Dit is het soort informatie dat mijn hersenen vult als ik ingewikkelde taken probeer uit te voeren.” Een ander zei: “Ik hoop dat je hiervoor gaat zitten… De vulling van KitKat repen is geplette KitKat repen.” Als dit het geval is, is het voor sommigen onduidelijk hoe de eerste KitKat reep is ontstaan. Wat kwam eerst, de KitKat of de KitKat vulling, vroeg iemand zich verward af. Hoe werden de eerste Kit Kats gemaakt, vroeg een tweede gebruiker zich af? Toevoegend: “Hoe maakten ze dan de eerste KitKat? “, ging een andere gebruiker nog verder. Als het niet gevuld was met gebroken KitKats die niet bestonden voordat de eerste KitKat werd gemaakt, was het dan eigenlijk wel een KitKat? Gelukkig is er hier een antwoord voor. Een woordvoerster zei: “Bij de allereerste batch zouden er geen gemodificeerde KitKats in hebben gezeten.”

Bron: socialjunkie.com

Beeld: YouTube

You May Also Like