Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Mensen willen direct vegetariër worden na zien van ‘griezelig vleesfilmpje’

vegetariër

Er zijn verschillende redenen waarom iemand besluit om als vegetariër door het leven te gaan. De een wilt zich gezonder voelen, de ander denkt aan het milieu en de dieren, maar er zijn ook mensen die na het zien van walgelijke filmpjes zoals deze, besluiten om vlees achterwege te laten.

De inhoud van de video

Een video die laat zien wat er gebeurt als je zout op vers gesneden vlees doet, heeft veel kijkers het besluit laten overwegen om veganist te worden. Wanneer het zout op het vers gesneden vlees wordt gestrooid (we gaan ervan uit dat het rundvlees is, want zo ziet het eruit) begint het te krimpen en te krampen alsof het leeft. Je hebt waarschijnlijk al eerder dit soort video’s gezien, waar een bord vers gekookte inktvis in sojasaus wordt gedoopt en de tentakels kronkelen alsof ze leven. Of heb je misschien iets gezien als kikkerbilletjes en zout? 

Wetenschappelijke verklaring

Hier zit een wetenschappelijke verklaring achter. Om te beginnen moet het vlees dat voor deze “culinaire trucs” wordt gebruikt, zeer vers zijn: met name vers gedood. Zo vers zelfs dat de neuronen in het vlees nog intact zijn en kunnen reageren, want dat is het geheim achter alles. Zout, of het nu gaat om korrelige of zoute sojasaus, triggert reacties in neuronen die op hun beurt de reacties triggeren die we in vlees zien. Er is een meer gecompliceerde uitleg in een artikel dat vorig jaar in Scientific American is gepubliceerd. Het is gerelateerd aan atomaire, vloeistof- en membraanpotentialen.

Geen vlees meer!

Het kan gezegd worden dat degenen die de video hebben gezien behoorlijk geschrokken zijn. Sommigen beweren zelfs dat ze vegetariërs zijn geworden. Een zei: “Dit is helemaal niet cool. Het leeft nog en het is griezelig!” Een ander antwoordde: “Ok, voor mij geen vlees meer!” Een derde zei: “Ik heb net een salade besteld…” Wat denk jij? Zal jij nog vlees kunnen eten na het zien van deze griezelige video?

vegetariër
Beeld: Pexels

Check ook: Vegetariërs opgelet: er is nu ook een plantaardige frikandel op de markt! (sgxl.nl)

\Bron: clint.be

Bron: Twitter & YouTube

You May Also Like