Stel je voor dat je gezellig aan het ‘Kibble’n chill’ bent dit weekend… Klinkt dat niet appetijtelijk? Nee, toch? Gelukkig dachten de oprichters van Netflix er net zo over en kozen ze uiteindelijk voor een naam die nu synoniem staat voor onze favoriete filmavonden. Het verhaal achter de naam van Netflix is even bizar als fascinerend. Voordat deze streaminggigant zijn iconische naam kreeg, stond het bekend als ‘Kibble’ – ja, zoals het hondenvoer. Maar hoe kwamen ze van een hondenmaal naar een naam van Netflix die we niet meer uit ons dagelijks leven kunnen denken? Lees verder voor het antwoord dat velen van ons verbaasd achterliet!
Het Begin van een Streaming Revolutie
Marc Randolph, de mede-oprichter van Netflix, had een bijzondere redenering achter de tijdelijke naam ‘Kibble’. Het was bedoeld om het team eraan te herinneren dat, ongeacht hoe goed je je product ook adverteert, het uiteindelijk door de ‘honden’ (of in dit geval, de gebruikers) gewild moet zijn. Een slimme, zij het vreemde, manier om de focus op klanttevredenheid te houden!
De naam van Netflix
Randolph onthult dat een goede naam van Netflix vinden die zowel pakkend als praktisch is, geen kleinigheid is. De naam moet niet alleen de essentie van het aanbod vatten, maar ook makkelijk uit te spreken zijn, kort, eenvoudig te spellen, en niet onbedoeld grappig of ongepast in andere talen. Plus, je moet ervoor zorgen dat niemand anders al die briljante naam in gebruik heeft genomen.
Waarom Netflix Won
Hoewel het team aanvankelijk twijfelde over de naam van Netflix, werd het al snel duidelijk dat deze naam een aantal cruciale voordelen had. Het was neutraal, flexibel, en klaar om mee te gaan met toekomstige technologische ontwikkelingen – van DVD’s tot digitale streaming. Dit adaptieve vermogen bleek een gouden zet voor de toekomst van het bedrijf.
Wat betekent ‘Netflix’ eigenlijk?
Het antwoord is simpel en toch geniaal: Netflix = Net + Flix. ‘Net’ staat voor het internet, en ‘Flix’ is een informele term voor films. Samen vormen ze een platform dat films via het internet aanbiedt. Soms is de meest voor de hand liggende oplossing ook de beste, nietwaar?
Check ook: