Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Mensen kunnen niet in slaap komen na kijken ‘engste film van het jaar’

Horrorfilm engste film van het jaar

Een nieuwe Netflix-film laat kijkers getraumatiseerd achter en wordt door sommigen uitgeroepen tot de engste film van het jaar. Het heet The Strays en is een Britse horrorfilm die door sommigen wordt vergeleken met Jordan Peele’s Get Out en Us.

Horrorfilm

De film is geregisseerd door Nathaniel Martello-White en vertelt het verhaal van een vrouw die een vrij normaal leven leidt in een voorstad van het Verenigd Koninkrijk. Maar zoals zo vaak in horrorfilms nemen de dingen een wending naar het ergste met de opkomst van twee vreemdelingen die haar leven en alles wat ze heeft opgebouwd lijken te willen vernietigen.

Netflix horrorfilm engste film van het jaar

Inhoud

De film volgt Neve, een lichtgetinte vrouw die getrouwd is met een blanke man en veel dingen afwijst die met ‘zwartheid’ te maken hebben. Achter haar gaat een achtergrondverhaal schuil waaraan ze niet kan ontsnappen en dat het centrale plot van de film vormt. De regisseur zei dat hij gefascineerd was door het idee van ‘code-switching’, een term voor iemand uit een ondervertegenwoordigde groep die verandert hoe hij zich gedraagt, spreekt en presenteert om erbij te horen. Martello-White zei: “Code-switching is iets waarvan veel zwarte mensen niet eens beseffen dat ze het doen, Het is gewoon een soort onbewust overlevingsmechanisme geworden. In de context van de Zwarte ruimte, was ik echt geïnteresseerd in – als een vrouw zich echt op die mensen in die buitenwijk zou richten, wat zou dat kosten? En hoeveel moeite zou dat kosten? Zodra ze die code-switch maakt, begrijpen we dat je, om in die klasse te opereren, echt één van hen moet worden. Anders kun je niet echt bestaan in die ruimte. Er zijn idealen, er zijn etiquetten, er zijn dingen die ze doen waar ze zich aan moet houden. En dan nog moet ze omgaan met de microagressies of racistische momenten.” Het heeft dus niet alleen een belangrijke boodschap, mensen vinden het ook absoluut angstaanjagend.

Commentaar

Na het zien van de film hebben kijkers op sociale media gewaarschuwd om de film niet te laat op de avond te bekijken. Iemand zei: “Als je vanavond goed probeert te slapen, kijk dan niet naar The Strays vlak voor het slapen gaan.” Een ander zei: “Ik heb net The Strays op Netflix gekeken en ik denk dat ik voor het leven getekend ben, want wat heb ik net in godsnaam gekeken!” Een ander commentaar luidde: “What the f*** did I just watch. Nu dat was iets… #TheStrays #Netflix #WTF,” Iemand anders schreef: “Ben net klaar met The Strays op Netflix en kwam meteen naar Twitter bc wat de hel heb ik net meegemaakt #thestraysnetflix.”

Check ook: Een vervolg op de Winnie de Poeh horrorfilm is officieel in de maak: “More blood, More Honey”

Bron: unilad.com

Beeld: Netflix

You May Also Like