Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Meisje (11) in Florida aangehouden wegens valse melding YouTube-ontvoeringsstunt

Valse ontvoeringsmelding
Beeld: YouTube/Law&Crime Network

In een opmerkelijke gebeurtenis is een 11-jarig meisje uit Florida gearresteerd nadat ze een valse melding had gemaakt over de ontvoering van haar vriendin als onderdeel van een YouTube-uitdaging. De vermeende ontvoering, die de aandacht van het publiek trok, bleek later een uitgewerkte stunt te zijn, bedoeld om aandacht te genereren op het videoplatform. De politie reageerde snel op de alarmerende melding en ontdekte al snel dat het om een misleidende actie ging.

Valse ontvoeringsmelding

Het meisje stuurde valse tekstberichten naar de autoriteiten waarin stond dat haar vriendin was ontvoerd door een gewapende man. Later bekende ze dat de grap deel uitmaakte van een YouTube-uitdaging. De tiener stuurde woensdagochtend een sms naar 911 om te melden dat haar 14-jarige vriendin was ontvoerd door “een gewapende man die in een witte bestelwagen reed op South I-95 in Oak Hill”, meldde het Volusia Sheriff’s Office in een persbericht. Het meisje zei dat ze de bestelwagen volgde in een blauwe Jeep.

De 11-jarige stuurde vervolgens updates gedurende het volgende anderhalf uur – waarin ze de mannelijke verdachte beschreef en zei dat hij een pistool had.

Valse ontvoeringsmelding
Beeld: YouTube/ Law&Crime Network

Politie reageert op valse melding

De agenten reageerden met hulp van de luchtvaarteenheid van het sheriffkantoor en agenten uit Edgewater, New Smyrna Beach en Port Orange om te zoeken naar het verdachte voertuig – maar er werd geen bestelwagen gevonden.

Om ongeveer 10:30 uur traceerden de agenten de mobiele telefoon die 911-berichten had gestuurd naar een huis in Port Orange. Eenmaal daar spraken ze met de vader van het meisje, die zei dat ze binnen was met haar familie.

Het sheriffkantoor zei: ‘Terwijl de agenten het meisje naderden, hield ze haar mobiele telefoon vast, die begon te rinkelen terwijl ze naar buiten liep om de agenten te ontmoeten. Toen ze opnam, was Volusia Sheriff’s Dispatch aan de lijn en de agenten bevestigden dat ze ter plaatse waren’. Ze vertelde de agenten dat ze zich liet inspireren door een YouTube-uitdaging om een 911-grap uit te halen en dacht dat het grappig zou zijn.

Gevolgen van een gevaarlijke grap

Sheriff Mike Chitwood veroordeelde de grap als “gevaarlijk” en waarschuwde ouders voor het belang van het monitoren van het socialemediagebruik van hun kinderen.

We zullen elk incident onderzoeken, maar vandaag verspilde het waardevolle middelen die iemand anders hadden kunnen helpen die oprecht onze hulp nodig had.

Het kind is aangeklaagd wegens het doen van een valse politiemelding over het gebruik van een vuurwapen op een gewelddadige manier, een misdrijf, en misbruik van 911, een overtreding. Bekijk hieronder de video van de aanhouding van het 11-jarige meisje:

Beeld: YouTube

Check ook: Vrouw wordt gearresteerd voor het stelen van drie frietjes

Bron: 9gag.com

You May Also Like