Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Meest schokkende documentaire van de afgelopen 10 jaar is toegevoegd aan Netflix 

schokkende documentaire
Beeld: Film4

In 1994 werd de 13-jarige Nicholas Barclay vermist in Texas nadat hij met wat vrienden had gebasketbald. Drie jaar later kreeg zijn familie een telefoontje dat hij was gevonden. In misschien wel de meest schokkende documentaire van de afgelopen proberen de makers te achterhalen wat er met Nicholas gebeurd is.

Waargebeurd 

De bizarre zaak is het onderwerp van The Imposter, een BAFTA-winnende documentaire die 10 jaar geleden werd uitgebracht, maar nieuw is in de waargebeurde misdaad catalogus van Netflix, en die door fans wordt geprezen als een van de meest verbijsterende documentaires van het afgelopen decennium. 

schokkende documentaire
Beeld: Film4

Vermist 

The Imposter beschrijft de zaak van Barclay, die plotseling werd vermist in San Antonio, Texas. De autoriteiten dachten dat hij was vermoord, maar zijn lichaam werd nooit gevonden en de zoektocht naar de tiener werd uiteindelijk afgeblazen. Maar in 1997 kreeg zijn rouwende familie een telefoontje dat ze niet hadden verwacht. De Barclays kregen te horen dat hun zoon alleen en bang in Spanje was gevonden en eindelijk met hen herenigd kon worden. Natuurlijk leek het alsof de beproeving van de familie voorbij was, maar dat was verre van het geval. 

Niet helemaal in orde 

Ondanks dat de familie hem met open armen ontving, zagen andere mensen dat er iets niet helemaal in orde was. Om te beginnen was Nicholas een jongen met blond haar en blauwe ogen die was opgegroeid in Texas. De Nicholas die een paar jaar later thuiskwam zag er heel anders uit: met bruine ogen, geverfd haar en een Frans accent.  

schokkende documentaire
Beeld: Film4

Bedrog 

Het bedrog was uiteindelijk duidelijk. Het was het werk van de 23-jarige serie-oplichter Frédéric Bourdin die zich voordeed als Nicholas, maar daar houdt de vreemde zaak niet op. De “aangrijpende” documentaire vertelt het verhaal aan de hand van persoonlijke getuigenissen van de familie Barclay en interviews met Bourdin zelf. Het neemt de kijkers mee langs de bizarre wendingen van de zaak in wat sommigen hebben beschreven als een “misdaadthriller”. 

Inhoud 

Een officiële synopsis luidt: “Onvergetelijk, huiveringwekkend en emotioneel, De Bedrieger vertelt het aangrijpende ware verhaal van een Texaanse jongen die in 1994 werd vermist en drieënhalf jaar later op wonderbaarlijke wijze duizenden kilometers verderop in Zuid-Spanje werd gevonden. Ondanks flagrante inconsistenties in zijn fysieke verschijning, bracht de familie van de jongen hun lang verloren ‘zoon’ naar huis om zijn leven in Texas opnieuw op te starten. Er rijzen al snel vragen: hoe kon de blonde, blauwogige zoon van de Barclay’s terugkeren met een donkerdere huid en ogen? Hoe konden zijn persoonlijkheid en zelfs zijn accent zo drastisch veranderd zijn? De waarheid blijkt al snel vreemder dan fictie als het echte verhaal naar boven komt.” 

Positieve feedback

Sinds ze de documentaire op Netflix hebben gezien, hebben velen er al doorheen gebanjerd, waarbij één persoon schreef: “Als je nog nooit de true crime documentaire The Imposter hebt gezien, zet hem dan meteen vooraan in je Netflix wachtrij.” Ondertussen beschreef een ander de documentaire als ‘wild’, terwijl een derde hem als ‘gek’ bestempelde. The Imposter is nu te zien op Netflix. 

Bron: ladbible.com

Beeld: Film4

You May Also Like