Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Meest iconische wedstrijdshirt ‘hand van god’ van Maradona wordt geveild!

hand van god maradona

Het iconische wedstrijdshirt van Diego Armando Maradona, waarin hij een dubieuze handsgoal maakte in de wedstrijd tegen Engeland op het WK van 1986, kan van jou zijn! Het shirt zal namelijk worden geveild.

‘Hand van god’ wedstrijdshirt

Het shirt is eigendom van de voormalige Engelse middenvelder Steve Hodge, die van shirt verwisselde met Maradona nadat Argentinië de wedstrijd met 2-1 had gewonnen. “Ik ben trots eigenaar geweest van het shirt sinds Diego en ik het ruilde in de spelerstunnel. Ik weet zeker dat de nieuwe eigenaar enorm trots zal zijn op het meest iconische voetbalshirt ter wereld”, zei Hodge toen hij de veiling aankondigde.

Beeld: sothebys.com

Wedstrijd Argentinië – Engeland

Het shirt dat Diego Maradona droeg toen hij zijn beruchte ‘Hand van God’-doelpunt maakte tegen Engeland op het WK 1986 wordt geveild. In de kwartfinale tikte Maradona de bal in het doel met zijn hand om voor de 1-0 voorsprong te zorgen in de 51e minuut. Nog geen 5 minuten later lag de volgende goal er al in. Uiteindelijk eindige deze spannende wedstrijd in een 2-1 overwinning dankzij twee doelpunten van Maradona.

 Britse veilinghuis Sotheby’s

De “Hand van god’ wedstrijdshirt zal naar verwachting worden verkocht voor ten minste 4 tot 6 miljoen pond. Omgerekend is dat bijna 4,7 miljoen – 7,2 miljoen euro. Bieden kan vanaf 20 april in het Britse veilinghuis Sotheby’s.

Bron: FHM
Beeld: YouTube OZCA PRODUCTIONS

You May Also Like