Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

McDonald’s test volledig geautomatiseerde locatie zonder menselijk contact

Beeld: TikTok

Er is een volledig geautomatiseerde McDonald’s in Texas waar je naar binnen kunt gaan, jouw eten kunt bestellen en jouw maaltijd kunt krijgen, allemaal zonder enig menselijk contact. Jouw eten wordt nog steeds bereid door mensen, maar ze staan allemaal in de keuken waar je geen interactie met hen kunt hebben, en dit zou de toekomst van fastfood kunnen zijn.

McDonald’s tegenwoordig

Als je de afgelopen jaren in een McDonald’s bent geweest, weet je dat de meeste bestellingen niet meer aan de balie worden gedaan. In plaats daarvan moet je jouw bestelling tikken op die schermen die ze overal hebben laten installeren, waarbij je ongeveer de helft van de tijd moet proberen het scherm te laten begrijpen welke optie je probeert in te drukken. Het meeste wat je krijgt aan menselijke interactie is dat iemand achter de toonbank het bestelnummer roept en je bonnetje controleert om er zeker van te zijn dat je niet iemands lunch inpikt.

Geautomatiseerde stijl van McDonald’s

De nieuwe volledig geautomatiseerde stijl van restaurant McDonald’s probeert het in Fort Worth, Texas, en betekent dat je de klantenservice volledig kunt weglaten. TikToker @foodiemunster nam een kijkje in deze nieuwe stijl van McDonald’s en eerlijk gezegd is het een beetje griezelig om een fastfoodrestaurant binnen te stappen dat niet is gevuld met de gebruikelijke drukte van ongeveer duizend mensen die allemaal tegelijk proberen te bestellen.

geautomatiseerde  McDonald's
Beeld: TikTok

Geen mens te bekennen

De zaak doet alleen aan drive-thru en afhalen, dus je kunt nergens gaan zitten, en als je wilt, kun je een bestelling plaatsen en je eten krijgen zonder interactie met een ander mens. In plaats daarvan wordt alles geserveerd via een automatisch bezorgsysteem dat je bestelling op een lopende band legt en naar je toe brengt. Omdat mensen nergens binnen kunnen zitten en eten, is het testrestaurant ongeveer half zo groot als een normale McDonald’s. Er is ook een plek waar bezorgers van de verschillende afhaalapps zoals Uber Eats eten voor mensen kunnen ophalen.

geautomatiseerde  McDonald's
Beeld: TikTok

‘Sneller en gemakkelijker’

Max Carmona, senior director van McDonald’s global design and restaurant development, zei dat het bedrijf nadenkt over de behoeften van zijn klanten en ‘nieuwe manieren vindt om hen sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren van dienst te zijn’. Als enige McDonald’s die momenteel op deze manier werkt, kan het succes of falen van het nieuwe restaurant bepalen of de fastfoodgigant besluit het idee op veel grotere schaal uit te rollen.

@foodiemunster @McDonald’s ♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms

Gemengde reacties

Mensen die het idee zagen waren behoorlijk verdeeld over het geheel. Sommigen zeiden dat ze “liever dit hadden dan de huidige onbeleefdheid van het personeel”, en velen rekenden erop dat dit soort concept uiteindelijk in “elk fastfoodrestaurant” zou worden toegepast. Anderen grapten dat zelfs in een nieuw type McDonald’s ze zouden wedden dat de “ijsmachine nog steeds niet werkt”, terwijl sommigen zich afvroegen tegen wie ontevreden klanten zouden schreeuwen als het personeel aan de voorkant van het restaurant dat niet was. Velen waren tegen het idee en sommigen zeiden dat ze McDonald’s zouden “boycotten” als het volledig geautomatiseerde concept zou aanslaan. Velen vroegen zich af wat er zou gebeuren met alle mensen die hun baan zouden verliezen, waarbij sommigen zeiden dat ze nog steeds graag “stemmen hoorden en gezichten zagen” als ze hun eten gingen halen. Meerdere mensen vroegen zich af wat je moest doen als je bestelling verkeerd was, want je kon je zorgen niet echt kenbaar maken aan de lopende band.

Check ook: Dit zijn de 10 bijzonderste McDonald’s-restaurants ter wereld (sgxl.nl)

Bron: ladbible.com

Beeld: TikTok

You May Also Like