Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

McDonald’s heeft geniaal plan om mensen te laten stoppen met afval op straat te gooien

Zwerfafval of zwerfvuil is al het afval dat rondslingert op plekken die daar niet voor bestemd zijn, bijvoorbeeld op straat of in de berm. Het is gewoonlijk afval dat daar door menselijk handelen (bewust of onbewust), door nalatigheid terechtgekomen is. McDonald’s is het duidelijk zat! Nummerplaten kunnen op de wikkels van McDonald’s worden gedrukt om te voorkomen dat klanten dat laten rondslingeren.

Weggooien van hun materialen (zwerfvuil) of anders…?

De hoofden van de Raad in Wales hopen dat het voorgestelde initiatief ervoor kan zorgen dat fastfood klanten verantwoordelijkheid nemen voor hun afval. Chris Howell – hoofd afval, parken en reiniging van de Swansea Council – zei dat hij het een ‘goed idee’ vond, maar gaf toe dat er een paar vraagtekens waren over hoe het precies zou werken.

Volgens WalesOnline vertelde Chris Howell tijdens een vergadering van de bezorgingscommissie voor klimaatverandering het volgende: “De regering van Wales heeft met McDonald’s, of hun franchises, onderzocht of ze kentekenplaten konden afdrukken van auto’s die via hun drive-throughs ophaalden. Dit is het idee dat mensen zou moeten ontmoedigen van het weggooien van hun materialen (zwerfvuil).” Hij voegde eraan toe dat het onduidelijk was welk fastfoodbedrijf ‘eerst zou gaan’ en welke impact dit zou hebben.

Hij vervolgde: “Als McDonald’s het doet, dan gaan mensen gewoon naar Burger King in plaats van naar McDonald’s, want niemand wil dat hun privégegevens op die verpakking gedrukt worden. Ik denk dat het een heel goed idee is, maar op dit moment is het beladen met enkele problemen.”

Twee miljoen stukjes afval

Keep Britain Tidy schat dat er elke dag twee miljoen stukjes afval in het VK worden gedropt, wat bewijst dat veel mensen er echt niet om geven om Groot-Brittannië netjes te houden. McDonald’s zei ‘open’ te staan ​​voor het voorstel voor kentekenplaten; de fastfoodgigant is er echter niet van overtuigd dat het idee in zijn huidige vorm mogelijk of effectief zou zijn.

Verpakkingen op verantwoorde wijze weg gooien

Een woordvoerder van McDonald’s vertelde aan LADbible: “Onze klanten aanmoedigen om onze verpakkingen op verantwoorde wijze weg te gooien, is iets dat we serieus nemen bij McDonald’s en we hebben dit voorstel in de loop der jaren een aantal keer bekeken. Helaas zijn we niet in staat om de gegevens van onze klanten op deze manier te verwerken. Bovendien maken we ons zorgen over de effectiviteit van het afdrukken van kentekenplaten op onze verpakkingen of kassabonnen, en zijn we er niet van overtuigd dat dit sterk genoeg bewijs zou leveren om lokale autoriteiten bij de vervolging van zwerfvuildelicten. We blijven in principe open staan voor het voorstel en blijven de haalbaarheid ervan onderzoeken.”

Bron en beeld: LADBIBLE

You May Also Like