Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Mark Zuckerberg wil Facebook en Instagram betaald gaan maken

Mark Zuckerberg
Beeld: Pexels & Instagram

Meta CEO Mark Zuckerberg is van plan een nieuwe vergoeding te introduceren voor geverifieerde Facebook en Instagram gebruikers. Zuckerberg lijkt het voorbeeld te volgen van Elon Musk’s controversiële Twitter-beleid en is van plan gebruikers die een blauw vinkje willen te laten betalen.

Slimme aankoop

De techgigant is al bijna twee decennia bezig met het langzaam opbouwen van een imperium van sociale media. Zuckerberg richtte Facebook op in 2004 tijdens zijn studie aan Harvard University. Enkele jaren later, in 2012, deed de miljardair een duizelingwekkend bod van 1 miljard dollar om Instagram te kopen, wat uiteindelijk werd beschouwd als een van de beste tech-overnames aller tijden. Het was duidelijk een slimme aankoop, want de app voor het delen van foto’s droeg alleen al in 2019 20 miljard dollar bij aan de inkomsten van Meta.

Mark Zuckerberg
Beeld: Pexels

Constante veranderingen en updates

Sinds de aankoop zijn veel gebruikers van zowel Facebook als Instagram echter in gevecht met constante veranderingen en updates. Of het nu gaat om de Instagram-rollen die schijnbaar zijn geïnspireerd door TikTok, de groeiende wens dat het platform de chronologische tijdlijn terugbrengt of de nieuwste functie waarmee gebruikers commentaar kunnen gaan geven in gifs, er zijn duidelijk wat spanningen aan het broeien. Zozeer zelfs dat er een online petitie is die het platform van Meta oproept om de meeste van de laatste veranderingen terug te draaien en ‘Maak Instagram weer Instagram’ met meer dan 332k handtekeningen tot nu toe.

‘Nieuwe productaankondiging’

De laatste verandering is echter veel belangrijker dan het toevoegen van gifs aan een commentaarsectie. Zuckerberg kondigde gisteren (19 februari) op Facebook de nieuwste update voor beide Meta-platforms aan. Zuckerberg noemde het een ‘nieuwe productaankondiging’ en liet gebruikers eerst weten dat er later deze week een gloednieuwe abonnementsdienst zou worden uitgerold. Hij schreef: “Deze week beginnen we met de uitrol van Meta Verified.”

Mark Zuckerberg
Beeld: Pexels

De kosten

Meta Verified werd uitgelegd als een abonnementsdienst waarmee je je account kunt ‘verifiëren’ met behulp van een overheids-ID – gebruikers zullen een blauwe badge ontvangen om ‘extra bescherming te krijgen tegen frauduleuze accounts die beweren jou te zijn’. Hij merkt ook op dat Meta Verified-abonnees ‘directe toegang’ tot klantenondersteuning zullen krijgen. “Deze nieuwe functie”, vervolgt Zuckerberg, “gaat over het vergroten van de authenticiteit en veiligheid in al onze diensten.” De nieuwe dienst begint bij $11,99 (€11,25) per maand op het web of $14,99 (€14,-) op iOS en wordt deze week uitgerold in Australië en Nieuw-Zeeland en met meer landen die snel zullen volgen.

Beeld: Pexels

Reacties op Twitter

Het nieuws bracht het internet in een spiraal en velen namen het op tegen Zuckerberg voor deze beslissing. Een Twitteraar schreef: “Meta Verified’ is een indicator die aangeeft dat we het punt zijn gepasseerd waarop er niets meer van ons leven over is voor Zuckerberg om winstgevend te ontginnen”. “Maar natuurlijk zou Zuckerberg op de verified bandwagon springen, hoewel ik me afvraag waarom het zo lang duurde,” voegde een tweede toe. Een laatste gebruiker vroeg: “Waarom zou iemand betalen voor sociale media?”

Check ook: Gast plaatst reactie onder artikel op Facebook die misschien net even too much is…

Bron: unilad.com

Beeld: Pexels & Instagram

You May Also Like