Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Mark Rutte vanaf vandaag de langstzittende premier van Nederland ooit!

mark rutte

De laatste jaren lijkt Nederland continu we in een crisis geweest te zijn. Is het geen pandemie, dan is het wel een stikstofcrisis, en is het geen bonnetjesaffaire, dan is het wel een toeslagenschandaal. Toch blijkt dat degene die vaak als hoofdverantwoordelijke kan worden aangewezen iedere crisis te kunnen doorstaan, namelijk minister-president Mark Rutte. Vanaf vandaag is hij zelfs de langstzittende premier van Nederland ooit!

Toeslagenaffaire

Rutte is vandaag 4311 dagen in dienst als minister-president van Nederland, waarmee hij het bestaande record van Ruud Lubbers verbreekt. Op 14 oktober 2010 trad hij, als eerste VVD-premier ooit, aan als belangrijkste politicus van ons land. Zijn eerste kabinet hield het echter niet lang vol. In april 2012 viel Rutte I. Bij de nieuwe verkiezing kwam de VVD met 41 zetels echter als grote overwinnaar uit de bus en haalde kabinet-Rutte II wel de eindstreep, Ook Rutte III viel echter twee maanden voor de nieuwe verkiezingen, vanwege te toeslagenaffaire, waarbij tienduizenden gezinnen ten onrechte werden verdacht van toeslagenfraude. Door de toeslagenaffaire viel dus ook Rutte III, maar ondanks de groeiende onrust in de samenleving mocht Rutte ook voor een vierde periode aantreden.

Liefdesleven

Een van de grootste mysteries rond Rutte blijft misschien toch wel zijn (gebrek aan een) liefdesleven. Talloze keren gingen er geruchten rond over de geaardheid of een geheime relatie van de premier, maar duidelijkheid is hier nooit over gekomen.

Bron: Panorama
Beeld: Youtube