Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Marc Overmars moet Ajax 1,25 miljoen euro terugbetalen

Afgelopen 6 februari kwam naar buiten dat Marc Overmars zou vertrekken bij Ajax nadat er meerdere meldingen waren gedaan van grensoverschrijdend gedrag. Dit zou hebben plaatsgevonden bij vrouwelijke medewerkers van Ajax. Een paar dagen daarvoor – op 28 januari – werd hij herbenoemd tot media 2026. Hiervoor ontving hij 1,25 miljoen euro aan tekengeld. Dit moet hij nu terugbetalen.

1,25 miljoen euro

De raad van commissarissen van Ajax stelt dat Marc Overmars zelf heeft besloten om de Amsterdamse voetbalclub te verlaten. Daarom is er volgens de raad geen sprake van een afvloeiingsregeleing en moet Marc dus het volledige bedrag van 1,25 miljoen euro terugbetalen. Hopelijk heeft hij dat bedrag nog niet uitgegeven…

Grensoverschrijdend gedrag

Op 26 januari – dus twee dagen voordat Marc werd hernoemd – kreeg algemeen directeur Edwin van der Sar te horen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag aan Marcs kant. De dag daarna is de raad hierover geïnformeerd. Toch is de herbenoeming van Marc Overmars op 28 januari gewoon doorgegaan, omdat de juiste informatie over de situatie nog ontbrak. Inmiddels is er een onafhankelijk onderzoek geweest en is de aard en de omvang van het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars bij de organisatie bekend.

Bron: Shownieuws
Beeld: YouTube AFC Ajax

You May Also Like