Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Mannen met een baard: aantrekkelijk of niet?

mannen met baard

Mannen met een baard zijn woest aantrekkelijk. Die indruk krijgen we tenminste als we de reacties van vrouwen hoor. Maar waarom vinden we dat? En geven we dan de voorkeur aan een klein stoppelbaardje of een volle baard zoals de Vikingen die hadden?

Onderzoek: The Journal of Evolutionary Biology

In een studie van The Journal of Evolutionary Biology hebben ze getest of gezichtsmannelijkheid en baardheid op elkaar inwerken om de aantrekkelijkheid van mannen voor korte- en langetermijnrelaties te bepalen. Ze fotografeerden mannen gladgeschoren, met 5 dagen baardgroei (lichte stoppels), 10 dagen baardgroei (zware stoppels) en volle baarden van minimaal 1 maand groei. Vervolgens verzamelden ze aantrekkelijkheidsbeoordelingen van 8520 vrouwelijke deelnemers, die willekeurig werden toegewezen aan behandelingen waarin ze gezichten beoordeelden op aantrekkelijkheid in het algemeen, aantrekkelijkheid voor een kortetermijnrelatie of aantrekkelijkheid voor een langdurige relatie. Ze voorspelden dat meer mannelijke gezichten aantrekkelijker zouden zijn bij het overwegen van korte dan langdurige seksuele relaties vanwege mogelijke indirecte voordelen die samenhangen met androgene markers van gezichtsvorm. Omgekeerd, gezien het feit dat volle baarden aspecten van intraseksuele formidabiliteit kunnen overbrengen in plaats van indirect de genetische kwaliteit te signaleren, voorspelden we dat ze als aantrekkelijker zouden worden beschouwd voor langdurige dan voor kortetermijnrelaties.

Conclusie over baarden

Onderzoek wijst dus uit dat korte of stoppelbaard hoog werden beoordeeld door de dames. Zo zou een groot deel van de vrouwen deze mannen bestempelen als relatie materiaal of een goede kandidaat voor een One Night Stand. Dat geldt overigens niet voor mannen met een lange baard. Alle mannen mannen met een lange baard werden vooral gezien als lange termijn-relatie-materiaal. “Toch vond slechts 6,44% van de vrouwen dat mannen met een snor aantrekkelijk waren. Grappig feitje: 43% van de vrouwen vindt een man met enkel een baard wel aantrekkelijk, terwijl 50% het liefst een man date met zowel een baard als snor.”

mannen baard aantrekkelijker

Check ook: Het is officieel: in 2023 is grijs haar hip

Bron en beeld: Guys

You May Also Like