Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man wordt jaren onschuldig opgesloten om misdaad van zijn dubbelganger

Alles wat voordelen heeft, heeft ergens ook z’n nadelen. Een dubbelganger hebben is leuk… Totdat je jarenlang wordt opgesloten voor een misdaad die je niet hebt gepleegd. Deze man ging onschuldig de bak in voor een misdaad van zijn dubbelganger . Alhoewel hij de verloren jaren niet terug krijgt, kreeg hij wel een schadevergoeding van € 919.350.

17 jaren achter de tralies

Na 17 jaren lang achter de tralies te hebben gezeten zonder dat je iets hebt gedaan is zeker niet fijn. Dat is wat een ene Richard Jones in het jaar 2000 overkwam. Hij werd beschuldigd van een zware overval. Pas jaren daarna, toen men een foto van zijn dubbelganger, Ricky Amos, te zien kregen ontdekte ze dat er een fout gemaakt was. Het misdrijf is in 1999 gepleegd op een Walmart-parkeerterrein in Roeland Park, Kansas. Een man had geprobeerd de handtas van een vrouw te stelen. Een dubbelganger hebben is niet altijd zo gezellig dus.

Onschuldig

Jones werd, ondanks hij een alibi had, veroordeeld. Toen het misdrijf plaats vond was hij met zijn vriendin in Kansas City, maar hij had niet genoeg bewijs om dat te tonen. Het ging nog meer mis voor Jones toen hij ook door ooggetuigen werd beschuldigd als de boosdoener. Jones heeft vele malen geprobeerd in beroep te gaan tegen de straf, maar werd elke keer afgewezen. Gelukkig maar dat het Midwest Innocence Project en de University of Kansas School of Law gingen uiteindelijk op een missie gingen om de naam van Jones te zuiveren. Ze ontdekten toen dat zijn dubbelganger eigenlijk in dezelfde gevangenis verbleef als hij. Hij kreeg een schadevergoeding van € 919350 en het belangrijkste; hij werd onschuldig verklaart!

Check ook: Man ontmoet zijn identieke dubbelganger tijdens vakantie

Bron & beeld: Braw

You May Also Like