Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man vindt €150.000 tijdens het monteren van keukenkasten die hij op eBay kocht

Man vindt €150.000
Beeld: Pixabay

Thomas Heller, 50, uit Bitterfield in Duitsland, verbaasde de politie met zijn eerlijkheid toen hij de verborgen envelop met € 150.000 in contanten meenam naar het bureau die hij had gevonden in een keukenkastje die hij had gekocht op ebay. Wat zou jij doen met zoveel poen?

Man vindt € 150.000

Een doe-het-zelver die een tweedehands keuken op eBay kocht, was stomverbaasd toen hij bijna € 150.000 aan contant geld vond. Thomas Heller, vond de vergeten voorraad in een envelop die was achtergelaten in een van de kasten die hij kocht voor in totaal € 240..

Keuken kasten te koop op eBay

De kasten werden online geadverteerd als onderdeel van de verkoop van het landgoed van een ouder echtpaar zo’n 20 mijl verderop in Halle.

Thomas legde uit dat de keukenset € 300 zou kosten, maar hij kon onderhandelen over de prijs tot € 240.

Maar de tweedehands keuken schoot plotseling in waarde omhoog toen de klusjesman nog eens € 150.000 ontdekte, die erin was opgeborgen.

Strafbaar

“Een [envelop] was open en veel biljetten van € 100 keken naar me”, vertelde hij aan The Sun. De eerlijke man nam zijn bevindingen mee naar een nabijgelegen politiebureau waar ze een tweede envelop vonden met nog meer geld. Hij voegde eraan toe: “Ze openden de tweede, afgesloten kast voor mijn ogen. Er zaten grotere biljetten in de enveloppen. Tweehonderd, vijfhonderd.”

Agenten stonden versteld van de eerlijkheid van Thomas en startten een onderzoek om de oorspronkelijke eigenaar van de keuken op te sporen. Er werd een zaak geopend bij de arrondissementsrechtbank waarin werd vastgesteld dat het geld toebehoorde aan een 91-jarige vrouw uit Halle die na het overlijden van haar man werd verpleegd in een bejaardentehuis.

Het houden van het geld zou volgens de Duitse wet een strafbaar feit hebben begaan dat het houden van bedragen ter waarde van € 10 of meer verbiedt. Dit wordt beschouwd als verduistering en kan worden bestraft met een boete en een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. Als het verduisterde eigendom aan de boef wordt toevertrouwd, kunnen ze een langere gevangenisstraf van maximaal vijf jaar krijgen.

Bron & beeld: Curioctopus

You May Also Like