Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man vindt bijna € 150.000 in kastjes van eBay en brengt het naar de politie

ebay

Het is voor veel mensen een droom die nooit werkelijkheid gaat worden: De loterij winnen. Toch komt er iets héél dicht bij in de buurt: 150.000 euro winnen in keukenkasten die je hebt gekocht! Het overkwam een Duitse man.

eBay

De 50-jarige Thomas Heller uit Duitsland kocht een paar keukenkasten via een veiling op eBay. Hier gaf hij maar 240 euro aan uit. Dat was opzich al een goede deal, maar dat werd nog beter toen Thomas opeens bijna 150.000 euro in de keukenkastje vond. Toch jammer dat de oude eigenaar dit was vergeten.

150.000 euro

Het zat Thomas niet lekker en hij bracht het geld naar een politiebureau bij hem in de buurt. Daarop besloot de politie een onderzoek te laten starten naar de oude eigenaar. Daaruit bleek dat het zou gaan om een ouder echtpaar. Nadat het echtpaar allebei overleed, werden de kasten verkocht. Wel kon de kleinzoon van het echtpaar worden gelokaliseerd.

3 procent

In Duitsland is het verplicht dat je gevonden geld aangeeft als het hoger is dan 10 euro. Dit wordt gezien als verduistering. Wel heeft Thomas recht op 3% van het geld (4.500 euro).

Bron: Ongelooflijk
Beeld: Unsplash