Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man verschijnt 6 jaar niet op zijn werk en niemand heeft het door

man verschijnt niet op werk

Vanwege de pandemie zijn veel mensen eraan gewend geraakt dat we niet meer op ons werk hoeven te verschijnen, maar een Spaanse ambtenaar had dit trucje jaren geleden al door. Hij was zijn werk namelijk zo zat, dat hij op een dag besloot niet meer te gaan en bleef vervolgens zes (!) jaar lang thuis, voordat iemand het in de gaten kreeg.

man verschijnt niet op werk
Embedded from Huffpost

Salaris

Bizar genoeg, had niemand in de gaten dat de man niet meer op zijn werk was. Ondertussen kreeg hij echter wel gewoon iedere maand zijn salaris overgemaakt, zo’n 37.500 euro per jaar. Pas toen zijn collega’s hem een oorkonde wilden overhandigen voor zijn 20-jarige werkjubileum, kwam de zaak aan het licht.

Is ie dood?

Jorge Blas Fernández, loco-burgemeester, van de gemeente waar de man werkzaam was, verklaarde tegenover The Guardian: “Ik dacht: waar is die man? Is hij er nog? Is hij met pensioen? Is ie dood? Toen heb ik hem gebeld en gevraagd: wat ben je aan het doen? Wat heb je gisteren gedaan? En de afgelopen maand? En de maand daarvoor? Hij wist niet wat hij moest zeggen.”

Boete

Vervolgens nam de man een advocaat in de arm, die namens hem verklaarde dat er al die tijd geen werk voor zijn cliënt was geweest, en dat hij het slachtoffer zou zijn van pesterijen door collega’s. De rechter bepaalde in de hierop volgende rechtszaak dat de man een boete van 30.000 euro moest betalen.

Het vooroordeel dat ambtenaren maar weinig uitvoeren, lijkt hiermee in ieder geval maar weer eens bevestigd.

Ook leuk is je ziek melden bij bedrijven waar je helemaal niet werkt:

Bron en beeld: Huffpost, Unsplash, Youtube

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like