Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man toont Ark van het verbond uit Indiana Jones op Antiques Roadshow

Beeld: YouTube/ Antiques roadshow

In een opmerkelijk moment op de Antiques Roadshow, verschijnt een man met een verbluffend artefact – de Ark van het Verbond uit Indiana Jones. Deze iconische vondst belooft de kijkers mee te nemen op een fascinerende reis naar de wereld van archeologie en Hollywood-schatten.

De verborgen schat van Indiana Jones

Met zijn nieuwste avontuur dat vorige maand in de bioscopen verscheen, kijken veel fans terug op de eerdere delen van de avonturen van Indiana Jones.

Hoewel fans kunnen twisten over welke film de beste is, is er geen twijfel dat Raiders of the Lost Ark, de meest iconische scènes heeft. Het rotsblok dat Indy achtervolgt uit een tempel is al memorabel genoeg. Maar het artefact in het middelpunt van de film uit 1981 is op zichzelf ook iconisch.

Kijkers herinneren zich misschien dat de Ark van het Verbond gezocht werd door de nazi’s, maar zodra het werd geopend, liet het mensen hun hoofd exploderen. Je hoofd zou ook kunnen ontploffen zodra je hoort hoeveel een prototype van de Ark op een veiling zou kunnen opbrengen. Of je zou jezelf in slaap kunnen huilen, omdat je binnenkort niet zo’n knappe opbrengst zult hebben.

Ark van het verbond Indiana Jones
Beeld: YouTube/Antiques roadshow

Een prototype van de Iconische Ark

In 2020 bracht een prototype van de Ark deel uit van Antiques Roadshow, gepresenteerd door de zoon van een van de mannen die verantwoordelijk waren voor de speciale effecten van de film. In gesprek met taxateur James Supp zei de man: ‘Ik vond het gaaf. ‘Ik kon mijn vrienden vertellen dat ik de Ark van het Verbond thuis had’. Toen hem werd gevraagd of hij er ooit in verstopt had gezeten, gaf de man toe dat de familie er dekens in bewaarde. Dat is waarschijnlijk verstandig – je zou niet het risico willen lopen dat demonische geesten eruit komen. Hij vervolgde: ‘Mijn vader werkte in de jaren 80 voor Industrial Light & Magic. ‘Hij werkte aan Star Wars, Raiders, Star Trek’. Industrial Light & Magic was het special effecten bedrijf dat door George Lucas was opgericht. Opgericht in 1975, zouden ze later de effecten doen voor Back to the Future, Labyrinth en Jurassic Park, onder andere.

De man geeft toe dat de Ark die hij meenam niet degene was die in de uiteindelijke film werd gebruikt. Hij legde uit: ‘Deze werd gebruikt om het formaat voor de pyrotechniek te bepalen. ‘De Ark die ze gebruikten is aanzienlijk kleiner’. ‘De details zijn anders, zoals je weet’. Maar dit is een van de eerste prototypes, misschien wel het eerste prototype.

Beeld: YouTube

Het Financiële succes…

Supp zei zelfs dat het prototype voor hem het dichtst bij het bezitten van de Ark kwam dat iemand op de particuliere markt kon komen. Dus, voor hoeveel werd dit stuk filmgeschiedenis verkocht?

Supp zei: “We schatten, bij veiling, een zeer conservatieve waarde van $ 80.000 tot $ 120.000.” ‘Niet slecht voor hete lijm en spuitverf’, gaf de man toe. Ik denk dat dat een andere manier is om te zeggen ‘Ik ben rijk!’

Met Supp die zei dat hij zelfs kon zien dat het rekwisiet voor een kwart miljoen dollar verkocht zou worden, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Indy en de nazi’s zo wanhopig waren om hun handen op het artefact te krijgen.

Check ook: Exclusieve wc van Jay-Z en Beyoncé onder de hamer voor €2000

Bron: LADbible

You May Also Like