Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man die onterecht 18 jaar in de gevangenis zat breekt wanneer hij wordt vrijgesproken

onterecht in gevangenis

Een man die ten onrechte in de gevangenis zat, barstte in tranen uit van geluk toen de rechter hem onschuldig bevond aan moord, nadat hij 18 jaar achter de tralies had gezeten.

onterecht in gevangenis

Daniel Villegas

Daniel Villegas keerde voor de derde en laatste keer terug naar de rechtszaal, nadat hij onterecht werd beschuldigd van moord. Op de beelden is te zien hoe de familie van de man schreeuwde, huilde en juichte van vreugde toen de uitspraak werd gedaan. De straffen van Villegas dateren vanaf 1993, toen Armando Lazo en Bobby England werden neergeschoten in El Paso, Texas. Hij was toen 16 jaar oud en had die schietpartij bekend, maar later beweerde hij echter dat hij door een politieagent uit El Paso onder druk was gezet om te bekennen. Villegas kreeg in 1994 een nietig geding van de rechter, en vervolgens een veroordeling in zijn tweede proces in 1995, waar hij werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis.

Hieronder kan je kijken hoe de rechtszaal heel erg blij was terwijl het vonnis wordt uitgesproken in de beelden:

Vonnis onschuldig

Er werd gemeld dat als hij niet zou bekennen dat hij de moorden gepleegd had, hij naar de woestijn zou worden gebracht en worden geslagen. Hij zegt ook dat hij met de doodstraf werd bedreigd als hij niet instemde met de voorwaarden die door de politieagent waren gesteld. Na zijn vrijlating zei Villegas tegen de El Paso Times: “Bedankt aan heel El Paso. Zelfs in de rechtszaal, toen we aan het wachten waren, kwamen mensen naar ons toe en zeiden: ‘We duimen voor je’.”Zelfs wetshandhavers in de rechtszaal, ik kan niet zeggen wie ze zijn, zeiden zelfs: ‘We duimen voor je. We duimen voor je.'” Villegas’ advocaat Joe Spencer zei: “Ik ben Daniel en zijn familie dankbaar.”Ik kan me niet eens voorstellen waar die jonge man en zijn familie al een kwart eeuw mee te maken hebben gehad.”

onterecht in gevangenis

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like