Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man krijgt per ongeluk 286 keer zijn normale salaris uitbetaald en verdwijnt

salaris
Beeld: Pexels

Een man die per ongeluk 286 keer zijn normale salaris kreeg, nam uiteindelijk ontslag en verdween volledig, tot grote verlies van zijn werkgevers, die hem nog steeds achterna zitten voor het geld.

Maandelijks salaris

De niet nader genoemde werknemer werkte bij Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), een industrieel voedingsbedrijf dat een van de grootste producenten van vleeswaren in Chili is. De Chileense financiële nieuwswebsite Diario Financiero meldt dat hij verondersteld werd een maandelijks salaris te hebben van 500.000 Chileense peso (514 euro) – met het maandelijkse minimumloon van het land op ongeveer 400.000 Chileense peso (366 euro) per maand, volgens Take-Profit.org.

Honderd keren het normaal bedrag

In mei betaalde het bedrijf hem echter per ongeluk 165.398.851 Chileense peso (1670.000 euro), wat betekent dat zijn loon die maand honderden keren het bedrag was dat het had moeten zijn. Toen HR de behoorlijk grote fout opmerkte, nam Cial contact op met de werknemer om zijn verkeerde loon te bespreken. “Hij werd geïnformeerd en verduidelijkt dat dit geld niet overeenkwam met de betaling van een dienst”, beweren Chileense juridische documenten, per Diario Financiero. De man stemde er aanvankelijk mee in om de volgende ochtend naar zijn bank te gaan om de terugbetaling te regelen, maar hij kwam vervolgens niet opdagen op zijn werk en ging uiteindelijk volledig in rook op.

Het geld terug krijgen

Zijn werkgevers konden hem niet bereiken, ondanks meerdere pogingen om de werknemer te bellen, te sms’en en te Whatsappen, die later op 2 juni contact met hem opnam om zijn ontslag aan te bieden. Nu hij niets anders heeft gehoord van de voormalige stafmedewerker, heeft Cial juridische stappen tegen hem ondernomen om te proberen het teveel betaalde terug te krijgen.

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like