Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man krijgt parkeerboete omdat schaduw van zijn auto over invalideplek valt

Beeld: Wikimedia Commons

Niemand is blij na het krijgen van een verkeersboete, dus je probeert ze het liefste te vermijden. Maar ja, soms lijkt het wel onmogelijk. Vraag het maar aan de Britse Matthew die een boete kreeg, omdat de schaduw van zijn auto op een gehandicapte parkeerplek viel.

Meerder malen daar geparkeerd

Alhoewel het verhaal wel een grappige lading heeft, is het wel serieus vooral voor Matthew die beweert dat hij een boete moet afrekenen van 65 pond (78 euro). Aan MyLondon vertelde Matthew dat hij verbaasd was toen hij de foto’s zag: “De foto’s die ze mee hebben gestuurd tonen alleen de schaduw van mijn auto op de gehandicaptenparkeerplaats.” Verder geeft hij ook aan dat hij meerdere malen op datzelfde plekje geparkeerd had en er was geen vuiltje aan de lucht. Ook zijn er geen borden die hem erop zouden moeten wijzen dat waar hij parkeerde voor gehandicapten was.

Nog geen gehoor van hoger beroep

Het enige wat Matthew nu kan doen is de zaak voor hoger beroep brengen en dat doet hij ook. Matthew geeft een grondige reden waarom hij heeft besloten dit te doen: “Het is helemaal fout. Ze dwingen iets af dat er niet is en wat niet fout is gegaan. Ik denk dat 65 pond voor veel mensen tegenwoordig niet veel is, maar het gaat om het principe.” Betaalt Matthew niet, moet hij dan twee maal betalen. De gemeente houdt stellig vol dat Matthew geparkeerd heeft op een plek met een bordje ‘alleen voor houders van een gehandicaptenkaart’. Matthew heeft echter nog geen reactie van het hoger beroep gehad.

Bron: FHM

Beeld: Wikimedia Commons

You May Also Like