Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man koopt 90 meter lang cruiseschip op Craigslist en woont er nu op 

man koopt cruiseschip

Craigslist staat bekend om zijn rare en wonderlijke aanbiedingen. Maar het gebeurt niet elke dag dat een heel cruiseschip te koop wordt aangeboden. Mechanische liefhebber Chris Willson raakte geïntrigeerd toen hij in 2008 de advertentie van het 293 voet lange schip zag. 

Potentiële koper 

Het schip was een gepensioneerd ‘pocket’ cruiseschip, aangemeerd in de Californische Delta, en de toenmalige eigenaar wilde het van de hand doen om ruimte te maken. In een gesprek met CNN Travel zei Willson: “Ik deed me voor als een potentiële koper, hoewel ik eigenlijk geen interesse had om een schip te kopen. Het was een beetje uit mijn comfort niveau, om het zacht uit te drukken.” 

Beeld: YouTube

Bezoek 

Bij een bezoek aan het schip in Noord-Californië besefte Willson hoezeer het enorme schip van 2.496 ton verwaarloosd was, maar bij nadere inspectie zag hij een indrukwekkende vijf niveaus onder het onbeminde oppervlak. “Ze heeft een van de meest spectaculaire indelingen van zowat elk schip dat ik heb gezien, de trappen zijn prachtig,” zei Willson. 

Geschiedenis 

Na uitgebreid graven in de geschiedenis van het schip ontdekte Willson dat het schip in 1955 werd gebouwd op de scheepswerf van Blohm en Voss in Hamburg, Duitsland. Het schip, dat oorspronkelijk Wappen von Hamburg heette, was het eerste passagiersschip van betekenis dat na de Tweede Wereldoorlog uit Duitsland kwam. Gefascineerd door haar geschiedenis en structurele samenstelling, dacht Willson zorgvuldig na over wat zijn volgende stappen zouden zijn alvorens een restauratieplan op te stellen en de sprong te wagen met de aankoop. 

man koopt cruiseschip
Beeld: YouTube

Een heel goede deal 

We zijn niet zeker van het exacte bedrag dat Willson betaalde, maar hij vertelde CNN Travel dat hij erin slaagde “een heel goede deal te sluiten met de eigenaar van het schip”. Hij regelde dat het schip naar de Californische rivierstad Rio Vista werd gesleept, waar hij een huurcontract begon. Hier begon zijn restauratieproject, te beginnen met het verwijderen van de troep aan boord, waaronder zakken en tassen met huishoudelijk afval. “Ik dacht dat het een lang project zou worden,” zegt Willson. “De omvang ervan was enorm. Het is bijna hetzelfde als 15 huizen in je eentje opknappen.” 

Verhuisd 

Na een paar maanden verhuisden Willson en zijn partner Jin Li naar het schip om meer tijd aan de restauratie te besteden. Later ontdekte Willson dat het schip de inspiratie was geweest voor de tv-serie The Love Boat en tevens de opnamelocatie voor een deel van de James Bond-film From Russia with Love (1963). “Hoe meer ik over de geschiedenis leerde, hoe meer ik dacht dat het een attractie aan de wal kon worden,” legt Willson uit. 

man koopt cruiseschip
Beeld: YouTube

Op YouTube 

We gaan 14 jaar verder en Willsons plan krijgt langzaam vorm met de hulp van degenen die zijn recente reis op YouTube hebben gevolgd. “Sinds dat hele YouTube-gebeuren zijn er honderden en honderden mensen geweest die zich als vrijwilliger hebben aangeboden,” zei hij. Willson zegt dat hij, zodra hij beter vertrouwd is met het regelen van de renovatie en het maken van video-inhoud, “hopelijk groepen vrijwilligers zal krijgen die meerdere dagen per week komen”. 

Check ook: Man koopt kamer op cruiseschip omdat het goedkoper is dan flat aan land (sgxl.nl)

Bron: unilad.com

Beeld: YouTube

You May Also Like