Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man geeft €300.000 uit aan modelspoortreintjes zónder dat zijn vriendin het weet

nn

Boys will be boys, en soms willen boys gewoon even met hun speelgoed spelen, hoe oud ze ook zijn. Simon George, een zakenman die in het VK woont, vertelde zijn vriendin een klein leugentje toen hij begon met bouwen wat uiteindelijk de grootste modelspoorbaan van Groot-Brittannië zou worden.

modelspoortreintjes

In het geheim

De sporen van de miniatuurbaan hebben een lengte van meer dan 60 meter en koste acht jaar om te bouwen. . Het geld om de modeltrein te bouwen kwam van de verkoop van een bedrijf dat klanten de ervaring verkoopt om in supercars te rijden en het handelen in aandelen. Toen George voor het eerst met zijn project begon, vertelde hij zijn vriendin Marie dat de oude molen die hij had gehuurd om de trein te huisvesten, zou worden gebruikt om wijn op te slaan. Hij hield de leugen in stand, totdat Marie op een dag kwam kijken en zich afvroeg waarom er geen fles wijn te vinden was.

Replica van een stuk treinspoor

De transit zelf is een replica van een stuk treinspoor bij Heaton Lodge Junction in Mirfield, West Yorkshire. “Het begon allemaal omdat ik als 12-jarige veel tijd in Heaton Lodge doorbracht om naar de voorbijrijdende treinen te kijken”, herinnert George zich. “Ik had er allemaal goede herinneringen aan. Ik hield niet eens van spoorwegmodellen – het had gemakkelijk een park of een winkel op de hoek kunnen zijn waar ik herinneringen aan had.” George zei ook dat de modelspoorbaan ‘de jaren 80 uitbeeldt zoals het was met veel kolentreinen vóór de mijnwerkers stakingen. Als kinderen hebben we onze eigen speciale plekken, maar voor mij kwam ik hier als kind en bracht zoveel tijd door met het kijken naar de voorbijrijdende goederentreinen.” En het blijkt dat George’s vriendin Marie, die een kunstdiploma heeft, echt hield van het detailniveau dat George in het project stopte en het liet het paar zien dat ze echt bedoeld waren te zijn. Het stel is inmiddels verloofd en werkt graag samen aan de modeltrein.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like