Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man die ‘uit de dood werd teruggebracht’ onthult hoe het aan de andere kant is

uit de dood teruggebracht
Beeld: YouTube

Het is de vraag waarop iedereen zo graag het antwoord wil weten: wat gebeurt er als je sterft? Nu heeft een 55-jarige man zijn fascinerende ervaring met het hiernamaals gedeeld nadat hij van de rand van de dood was teruggebracht.

‘Wondermens’

Het hart van Kevin Hill stopte plotseling met kloppen terwijl hij werd behandeld voor calciphylaxie, een ongewone ziekte waarbij calcium zich ophoopt in kleine bloedvaten van het vet- en huidweefsel. Maar de schrijver uit Derby heeft gewaarschuwd dat er “geen licht is om naar toe te gaan”, hoewel zijn ervaring van “sterven” en weer tot leven komen vredig was. De heer Hill, door de artsen van het Derby Royal Hospital de ‘wondermens’ genoemd, zei dat hij in een ‘geestenrijk’ terechtkwam waar hij vanaf de zijlijn toekeek hoe zijn lichaam achteruitging. Hij zei: “Ik keek niet naar beneden naar mijn lichaam, maar ik was gescheiden van mijn lichaam. Het was alsof ik in het geestenrijk was, ik was me bewust van wat er gebeurde, maar ik had zoveel vrede.

Beeld: YouTube

Ernstig

De heer Hill onderging in januari vorig jaar een hartoperatie vanwege een probleem met zijn hartklep.  Hierdoor hield hij water vast in zijn benen en na medicatie en een jaar in het ziekenhuis verloor hij 65 kg watergewicht. De heer Hill ontwikkelde toen calciphylaxis. Dit kan bloedstolsels en pijnlijke huidzweren veroorzaken, die vervolgens tot bloedingen kunnen leiden. De aandoening komt bijna uitsluitend voor bij patiënten met een chronische nierziekte. Hij zei: “Ik had de ziekte maandenlang. Mijn huid vrat aan me. Ik had drie dagen dat mijn benen leegbloedden, het hield maar niet op.” Hij beweerde dat hij vijf liter bloed verloor voordat zijn hart stopte en hij een paar minuten dood was voordat artsen hem reanimeerden. De heer Hill, uit Derbyshire, zei: “Ik wist dat ik bloedde. Ik wist dat het ernstig was. Het personeel bleef in en uit komen om het bloeden te stoppen.”

Weer wakker

Hij zei dat hij vanaf de zijlijn toekeek hoe het NHS-personeel hem probeerde te redden. Hij voegde eraan toe: “Ik wist dat ik was gestorven. Ik was gescheiden van mijn lichaam. Toen ging ik slapen en ik werd wakker, levend en het bloeden was gestopt. Ik wist dat het niet mijn tijd was om te sterven. De situatie heeft me mijn prioriteiten doen bijstellen. Toen ik uit het ziekenhuis kwam, veranderde mijn familiesfeer drastisch. Ik ben veerkrachtiger geworden. Ik weet dat ik terug kan komen.” De heer Hill is bijna volledig hersteld en is nu weer thuis bij zijn vrouw Camille, 52 jaar. Hij zei: “Ik ben in de laatste fase van herstel. In mijn rechterbeen heb ik nog steeds wat pijn, maar het is niet meer zo erg als vroeger, ik kon urenlang huilen. Mijn pijnniveau was 100 op 10 en nu is het gedaald tot vier. Iedereen zei dat ik dood zou moeten zijn.”

Check ook: Lijkschouwers ontdekken dat doodverklaarde patiënt nog in leven was

Bron: dailymail.co.uk

Beeld: YouTube

You May Also Like