Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man die “stressvrij” wil zijn, besluit als geit te gaan leven

geit

We hebben allemaal weleens een “break” nodig van alle stress in ons leven. Dan kiezen we meestal voor een lekkere vrije dag, een warm bad, een leuke tv-serie of boek en in bepaalde extreme gevallen een vakantie. Maar deze dingen waren echt niks voor Thomas Thwaites. Hij besloot daarom als een geit door het leven te gaan om “een pauze te nemen van alle stress”.

Het begin

Thomas Thwaites is een Britse schrijver die zichzelf omschrijft als “een ontwerper” (van een meer speculatieve soort), geïnteresseerd in technologie, wetenschap en toekomstonderzoek”. Tijdens een interview met BBC Radio herinnerde Thwaites zich dat hij als kind dacht dat hij niet naar school hoefde als hij een kat was, en later zijn wensdroom voortzette toen hij naar de “gelukkige, vrolijke” hond van zijn nichtje keek. Hij dacht ooit: “Zou het niet fijn zijn om even uit de stress te zijn?”, en dus schreef hij de Wellcome Trust aan, een organisatie die onderzoek financiert om de gezondheid van mens en dier te verbeteren. “Ze gaven me een kleine kunstprijs, wat mijn bluf opriep, denk ik,” legde hij uit.

Beeld: Pexels

Als een geit

In zijn boek “GoatMan: How I Took A Holiday From Being a Human” trekt Thomas Thwaites prothetische hoeven aan en probeert hij gras te eten om meer als een geit te leven, nadat hij jarenlang had gedacht dat een dier veel minder stressvol zou zijn dan een mens. Als resultaat van Thwaites negen maanden durende inspanning kon hij zijn ideeën verwezenlijken, waarbij een deel van het geld dat hij had gekregen hielp om de prothesekliniek te betalen om twee extra benen en hoeven voor hem te maken. Bovendien overwoog hij een nepmaag aan te schaffen om hem te helpen gras te verteren, maar zag daarvan af vanwege gezondheidsredenen.

Weer mens

Als gevolg daarvan reisde de auteur naar een boerderij in de Alpen om zich volledig onder te dompelen in het geitenleven, wat hij beschreef als een “speciaal soort tijd”. In zijn boek beschrijft Thwaites zijn “hilarische en surrealistische reis door techniek, ontwerp en psychologie”, waarbij hij plaagt: “Zal hij het halen? Ontdekken hij en zijn lezers wat het betekent om mens te zijn?” Thwaites’ vorige boek, The Toaster Project, beschreef hoe hij een broodrooster uit het niets bouwde nadat hij was geïnspireerd door Douglas Adam’s roman Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, waarin een personage niet in staat is een broodrooster te maken na zijn landing op een primitieve planeet. Thwaites leeft nu een menselijk leven na een tijd als geit te hebben doorgebracht. Hopelijk verveelt hij zich niet!

Bron: braw.nl

Beeld: Pexels & YouTube

You May Also Like