Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man die al 15 jaar met ziekteverlof is, klaagt bedrijf aan omdat hij geen loonsverhoging heeft gekregen

Beeld: Pexels

Een werknemer, die al sinds 2008 met ziekteverlof is, stapt naar de rechter en klaagt zijn werkgever aan. Hij beweert dat het gebrek aan loonsverhoging gedurende deze periode zijn salaris langzaam laat wegkwijnen door inflatie.

Afgelopen 15 jaar ziek geweest

Ian Clifford, een werknemer bij de technologiegigant IBM, heeft de afgelopen 15 jaar in de lappenmand gezeten. Volgens zijn LinkedIn-profiel is hij sinds 2013 “medisch gepensioneerd”. Hij ging voor het eerst met ziekteverlof in september 2008 en dat duurde voort totdat hij in 2013 een klacht indiende. Hij beweerde dat hij de afgelopen vijf jaar geen loonsverhoging had ontvangen. IBM en Clifford kwamen tot een “compromisovereenkomst” waarbij hij op het arbeidsongeschiktheidsprogramma van het bedrijf werd geplaatst om te voorkomen dat hij werd ontslagen. Hierdoor bleef hij officieel een werknemer zonder “werkplicht”.

Geen loonsverhoging

Volgens de gezondheidsplanvoorwaarden van het bedrijf heeft Clifford recht op driekwart van zijn afgesproken inkomen. Hij ontving jaarlijks £ 54.028 (€ 61.977) en zal dit blijven ontvangen tot hij 65 is, wat uiteindelijk neerkomt op ongeveer 1,5 miljoen. Echter, Clifford heeft zijn werkgever aangeklaagd omdat hij niet tevreden is dat het bedrag in de afgelopen tien jaar niet is verhoogd. In februari 2022 heeft hij IBM voor de arbeidsrechtbank gedaagd wegens discriminatie op basis van handicap, met een vergelijkbare klacht als eerder geuit. Clifford beweerde dat hij ‘oneerlijk’ was behandeld omdat hij sinds 2013 geen salarisverhoging had gekregen en hij waarschuwde dat de ‘waarde van de betalingen snel zou afnemen’ als gevolg van de hoge inflatie.

gratis Grijze En Zwarte Laptopcomputer Stockfoto

Arbeidsrechtbank wijst claim van werknemer af

Hij zei: “Het doel van het plan was om zekerheid te bieden aan werknemers die niet kunnen werken – dat zou niet worden bereikt als de betalingen voor altijd zouden worden bevroren.” Het liep niet zoals hij wilde toen de arbeidsrechtbank in Reading zijn claim afwees. Clifford vertelde dat hij een ‘zeer substantiële uitkering’ kreeg en een ‘gunstige behandeling’ kreeg.  “Actieve werknemers kunnen loonsverhoging krijgen, maar inactieve werknemers niet, is een verschil, maar is naar mijn mening geen nadeel veroorzaakt door iets wat voortkomt uit arbeidsongeschiktheid.” Dat zei arbeidsrechter Paul Housego in zijn ontslag van de zaak.

“De klacht is namelijk dat het voordeel van een inactieve werknemer op het Plan niet genereus genoeg is, omdat de uitkeringen sinds 6 april 2013 op een vast niveau liggen, nu 10 jaar, en dat kan ook zo blijven.” “De bewering is dat de afwezigheid van salarisverhoging discriminatie op grond van handicap is, omdat het een minder gunstige behandeling is dan degenen die niet gehandicapt zijn.” “Deze bewering is niet houdbaar omdat alleen gehandicapten kunnen profiteren van het plan. “Het is geen discriminatie op grond van handicap dat het plan niet nog genereuzer is. “Zelfs als de waarde van de £ 50.000 (€ 57,3560) per jaar in 30 jaar tijd gehalveerd is, is het nog steeds een zeer substantieel voordeel.”

Check ook: CHINEES BEDRIJF LAAT MEDEWERKERS DIE HUN TARGETS NIET BEHALEN OVER STRAAT KRUIPEN

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like