Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man brengt na 100 jaar geleend boek terug naar bibliotheek

boek bibliotheek

Een opmerkelijk verhaal uit Amerika zorgde voor heel wat gelach toen Jim Perry (75) begin mei een boek bijna honderd jaar te laat terugbracht naar de bibliotheek. Jim vond het boek in een doos die al die tijd in zijn huis stond verstopt. Het boek, genaamd “Lossing’s History of The United States”, zou volgens Jim’s inschatting in 1927 door zijn schoonvader zijn geleend.

Boek

De ontdekking van het boek was een grote verrassing voor Jim. Terwijl hij bezig was met schoonmaken en opruimen, kwam hij de doos met boeken tegen. Vol verwondering over de ouderdom van het boek, besloot Jim om het terug te brengen naar de bibliotheek zonder zijn gegevens achter te laten. De bibliotheek wilde alleen wel graag in contact komen met Jim en schakelde zelfs een tv-programma in om hem op te sporen. Gelukkig zag Jim de uitzending en nam hij toch contact op met de bibliotheek.

Bibliotheek

Wat het verhaal nog interessanter maakte, was het feit dat er een briefje in het boek zat waarop stond vermeld dat er een boete van vijf cent per dag gold voor het te laat inleveren ervan. Volgens St. Helena Star zou de boete inmiddels zijn opgelopen tot maar liefst $1756 dollar. Jim, met zijn droge humor, zou tegen een familielid hebben gezegd: “Ik zit al in de financiële problemen, dus deze boete is het zetje dat ik nodig had!” Gelukkig hoefde Jim de boete niet te betalen. Het boek heeft nu een ereplaats gekregen in de vitrinekast aan de ingang van de bibliotheek, als een herinnering aan een bijzondere vondst.

Check ook: STUDENT KIJKT ‘VIEZE’ INSTRUCTIEFILMPJES IN BIBLIOTHEEK, MAAR VERGEET DAT SPEAKERS AANSTAAN

Bron: FunX
Beeld: St Helena Public Library

You May Also Like